időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Készpénzt osztogatna a polgármester a fegyveres gengsztereknek

Juhász Kristóf
Forrás: V4NA Hírügynökég
2021.08.20. 18:42 2021.08.20. 18:54
Készpénzt osztogatna a polgármester a fegyveres gengsztereknek

A nagyváros havi ezer dollárt adna a fiatal bűnelkövetőknek. Sokak szerint a pénzzel valójában a bűnözést támogatják – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

New York városa a tervek szerint havi ezer dollárt fizetne a fiatal bűnözőknek. Bill de Blasio polgármester és Jumaane Williams közjogi képviselő még márciusban jelentette be a program kipróbálására vonatkozó szándékot.

A friss tervek szerint a kiválasztott bűnelkövetőket meghívnák a Peacemaker ösztöndíjprogramba, amelyben a „tanítványok” mentorok – egykori elítéltek – segítségével célokat tűznek ki maguk elé, például a jogosítvány megszerzését. A résztvevők a korábban kitűzött célok eléréséért több pénzt kapnának.

New York City egymillió dollárt különített el a kísérleti programra.

Seth Barron író a New York Postban minderről azt írta: De Blasio terve, hogy havonta ezer dollárt adjon erőszakos bűnözőknek, őrültség. Szerinte a város így készpénzt osztogat fegyveres gengsztereknek.

A polgármester sajtótitkára, Bill Neidhardt a Fox Newsnak így nyilatkozott: 

A konzervatív kretének imádják milliárdos adományozóikat adócsökkentésekkel elhalmozni, de amint a kormányok befektetnek a veszélyeztetett fiatalokba, elkezdenek csapkodni és kiabálni. Igazán szánalmas dolog.

Neidhardt szerint egy hasonló modell 2010 és 2017 között 66 százalékkal csökkentette a fegyveres támadások számát Richmondban.

Borítókép: Pexels

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.