Készpénzt osztogatna a polgármester a fegyveres gengsztereknek

A nagyváros havi ezer dollárt adna a fiatal bűnelkövetőknek. Sokak szerint a pénzzel valójában a bűnözést támogatják – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Juhász Kristóf
Forrás: V4NA Hírügynökég2021. 08. 20. 18:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

New York városa a tervek szerint havi ezer dollárt fizetne a fiatal bűnözőknek. Bill de Blasio polgármester és Jumaane Williams közjogi képviselő még márciusban jelentette be a program kipróbálására vonatkozó szándékot.

A friss tervek szerint a kiválasztott bűnelkövetőket meghívnák a Peacemaker ösztöndíjprogramba, amelyben a „tanítványok” mentorok – egykori elítéltek – segítségével célokat tűznek ki maguk elé, például a jogosítvány megszerzését. A résztvevők a korábban kitűzött célok eléréséért több pénzt kapnának.

New York City egymillió dollárt különített el a kísérleti programra.

Seth Barron író a New York Postban minderről azt írta: De Blasio terve, hogy havonta ezer dollárt adjon erőszakos bűnözőknek, őrültség. Szerinte a város így készpénzt osztogat fegyveres gengsztereknek.

A polgármester sajtótitkára, Bill Neidhardt a Fox Newsnak így nyilatkozott: 

A konzervatív kretének imádják milliárdos adományozóikat adócsökkentésekkel elhalmozni, de amint a kormányok befektetnek a veszélyeztetett fiatalokba, elkezdenek csapkodni és kiabálni. Igazán szánalmas dolog.

Neidhardt szerint egy hasonló modell 2010 és 2017 között 66 százalékkal csökkentette a fegyveres támadások számát Richmondban.

Borítókép: Pexels

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.