Lapozó: Beszivárogtatja az LMBTQ-ideológiát az iskolákba a spanyol kormány

Továbbra is fennáll az egészségügyi vészhelyzet Olaszországban a Delta variáns terjedése miatt · Marokkó meghívta a rabati spanyol nagykövetet egy hivatalos találkozóra · Trópusi kánikula uralja a héten Olaszországot · A spanyol kormány beszivárogtatja az LMBTQ-ideológiát az iskolákba.

Forrás: Mediaworks – Hírcentrum2021. 08. 10. 12:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is fennáll az egészségügyi vészhelyzet Olaszországban a Delta variáns terjedése miatt 

Az oltási kampány jelentősen lelassult a nyári hónapokban. Az egészségügyi minisztérium határozata szerint októbertől lehet igényelni a védőoltás harmadik dózisát. Roberto Speranza egészségügyi miniszter nyilatkozata szerint a kormány gondoskodott a szükséges mennyiségű védőoltás utánpótlásáról. Az onkológiai, valamint immun betegségekben szenvedők juthatnak majd elsőként a harmadik dózishoz. A tervek szerint az év végén kerülhet sor az egészségügyi dolgozók további oltására. Az újév kezdetével az idősotthonok lakói, a közbiztonságért felelős szervek munkatársai és csak ezt követően kapják meg oltásukat a nyolcvan év felettiek.

Forrás: corriere.it, Jánosi Dalma

 

Marokkó meghívta a rabati spanyol nagykövetet egy hivatalos találkozóra

Ez az első, békekötésre irányuló gesztus az afrikai ország részéről az áprilisban kirobbant diplomáciai konfliktus óta. A marokkói hatóságok hivatalos meghívót küldtek Spanyolország képviselőjének egy terrorizmusellenes szolgálattal kapcsolatos eseményre, melyen mintegy 22 ország, köztük az Egyesült Államok diplomáciai képviselői is részt vettek. A találkozó célja az volt, hogy kiemeljék a terrorizmussal kapcsolatos ügyekben való együttműködés fontosságát, melynek fontos eleme a Spanyolország és Marokkó közötti béke helyreállítása is. Az ebben a témakörben megtartott korábbi konferenciákról Spanyolországot kizárták. Madrid és Rabat között azután robbant ki feszültség, hogy a Marokkóhoz tartozó nyugat-szaharai országok függetlenségéért küzdő Polisario Front vezetőjét, Brahim Ghalit titokban Spanyolországba szállították gyógykezelésre, majd miután felépült, szabadon engedték. A történtek miatt Marokkó tízezer migránst szabadított rá Ceutára azzal, hogy leállította a határellenőrzést Marokkó és a spanyol autonóm város között. Pedro Sánchez miniszterelnök azóta leváltotta Arancha González Laya külügyminisztert, aki nem volt képes orvosolni a helyzetet. Helyét José Manuel Albares vette át, aki kiemelten kezeli a két ország közötti baráti viszony helyreállítását.

Forrás: efe.com, Tóth Brigitta

 

Trópusi kánikula uralja a héten Olaszországot

A meteorológusok a sokatmondó Lucifer névvel keresztelték el azt a melegciklont, mely trópusi kánikulát, negyven Celsius-fok feletti hőmérsékletet hoz számos nagyvárosban a félszigeten. Bari, Campobasso, Frosinone, Latina, Palermo, Peruggia, Rieti és Róma számíthat arra, hogy a hőmérők higanyszála rekord magasságokba emelkedik.  A déli régiókban a hőmérséklet elérheti akár a 47-48 fokot is. A rendkívüli kánikula intenzitása mellett, hosszan tartó is lesz, egészen augusztus 15-éig nem várható enyhülés. A szélsőséges időjárási viszonyok komoly károkat okoztak a mezőgazdaság több ágazatában, a zöldség és gyümölcstermelésben.

Forrás: repubblica.it

 

A spanyol kormány beszivárogtatja az LMBTQ-ideológiát az iskolákba

A 2022–2023-as tanévben teljes reformot hajtanak végre az oktatási intézményekben és “nemi perspektívából”, “érzelmi eszközökkel” kezdik el tanítani a gyerekeket. Az új módszerekkel közelebb akarják vezetni a diákokat az elfogadáshoz, valamint el akarják tüntetni az intézményekből a nemi megkülönböztetést, a diszkriminációt és az antiszociális viselkedést. Kiemelt figyelmet szentelnek majd a nemek közötti egyenlőségre, az önállóságra és a személyre szabott oktatásra is. Újra bevezetik a társadalmi, természeti és kulturális ismeretet, továbbá az etikát átkeresztelik polgári és etikai értékekre, mely a legfelsőbb tagozatokban már nem választható, hanem kötelező tantárgyként fog szerepelni az órarendekben. Átalakítják a matematika órák felépítését is. Mivel Spanyolországban a fiúk nagyobb arányban választják ezt a pályát, ezért ezt a tudományt is emocionális eszközökkel oktatják majd, hogy eltüntessék a nemek közötti különbségeket, előítéleteket és a veleszületett tehetség fogalmát. Nagy hangsúlyt fektetnek majd arra, hogy megtanítsák a gyerekekkel, hogyan tudják a konfliktusokat békésen, erőszakmentesen megoldani. A tanárok pedig a jövő évtől már csak egyszer utasíthatják a diákokat osztályismétlésre. A kormány tervei között szerepel az is, hogy az LMBTQ-gyerekek elfogadása jegyében a 0–6 éves korosztályban előmozdítja a szexualitásról, nemi hovatartozásról szóló oktatást is.

Források: 20minutos.es, 20minutos.es, Tóth Brigitta

 

(A borítókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Madzsdi Mohamed)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.