Lapozó: Egészségügyi vészhelyzet kirobbanása fenyegeti Szicíliát

Megbüntették a tulajdonost Barcelonában, mert nem adta ki migránsnak a lakását · Megszaporodott a hamiszöldkártya-kiállítók száma Olaszországban · Kibővítik a barcelonai repülőteret · Egészségügyi vészhelyzet kirobbanása fenyegeti Szicíliát.

Mediaworks – Hírcentrum
2021. 08. 09. 18:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megbüntették a tulajdonost Barcelonában, mert nem adta ki migránsnak a lakását 

 

A katalán főváros önkormányzata rasszizmus és diszkrimináció miatt szabta ki a 45 ezer eurós bírságot, miután a visszautasított marokkói állampolgár feljelentést tett jogai megsértése miatt. A büntetés egy részét a lakást kezelő ingatlanirodának kell majd rendeznie. A vizsgálat során kiderült: az albérlet iránt érdeklődő bevándorló hiába igazolta fizetőképességét, nem engedték, hogy kibérelje a lakást, helyette arra hivatkoztak, hogy másnak adták ki a bérleményt, valójában azonban továbbra is üresen állt. A férfi egyik nem arab ismerőse szintén érdeklődött a lakás iránt, ugyanolyan pénzügyi fedezettel, neki pedig kiadták volna az ingatlant. Ez a második eset Barcelonában, hogy diszkrimináció és rasszizmus miatt bírságoltak meg egy lakástulajdonost. Közben a Belügyminisztérium közzétette legfrissebb statisztikáját a Spanyolországba érkezett illegális bevándorlókról: több mint 16 500 migráns érkezett az országba 2021-ben, közülük kétezer az elmúlt két hétben. Ez a szám 48 százalékkal magasabb a 2020-ban regisztrálnál.

 

Forrás: Vozpópuli, Vozpópuli

 

Megszaporodott a hamiszöldkártya-kiállítók száma Olaszországban 

 

Csalók interneten keresztül hirdettek meg vírusmentességet igazoló dokumentumot, 150–500 euró ellenében juttatták volna el azt a vakcinaelleneseknek. Az anonimitásban maradt csalók azt ígérték, hogy név, adószám, lakcím, születési hely és év megadásával e-mailben elküldik az igazolást. Pórul jártak azonban, akik a kiskapus megoldást választották, ugyanis bizalmas adataikat kiszolgáltatva zsarolás áldozatai lettek. Több ezren iratkoztak fel a hamis igazolással kereskedő oldalakra, a hatóságok 32 hamis kibocsátó ellen indítottak kivizsgálást. Jelenleg négy személyt állítottak elő, közülük kettő kiskorú. 

 

Forrás: Corriere della sera

 

Kibővítik a barcelonai repülőteret 

 

Isabel Rodríguez területpolitikai miniszter múlt héten jelentette be, hogy sikeresen megállapodtak a regionális vezetőkkel egy 1700 millió eurós beruházásban. Az összeget kizárólag az El Prat kibővítésére, felújítására használják majd fel, és ez is része lesz a világjárvány utáni első gazdasági fellendülést célzó projekteknek. A munkálatok megkezdésére konkrét időpontot még nem tűztek ki, csak annyit tudni, hogy a szeptember 30-i miniszterek tanácsa ülésén fogják jóváhagyni, majd a tervet továbbküldik az Európai Bizottságnak. A tárcavezető beszámolója szerint a projekt teljesítésével több, mint két ponttal növelik a katalán GDP-t, mellett 365 ezer új munkahelyet teremtenek közvetve és közvetlenül Barcelonában. Ráadásul a Barcelona–Madrid-tengely világszinten kiemelten fontossá válik majd ezzel, főleg mert a kormány arra készül, hogy hamarosan bejelenti a madridi Barajas felújítását és bővítését is.

 

Forrás: ABC

 

Egészségügyi vészhelyzet kirobbanása fenyegeti Szicíliát 

 

Koronavírussal fertőzött illegális bevándorlók érkezése aggodalommal tölti el a sziget vezetését. Nello Musumeci szicíliai kormányzó egészségügyi vészhelyzet kihirdetését kéri Mario Draghi kormányfőtől. A jobboldali Liga, illetve az ellenzéki Olasz Fivérek továbbra is hajóblokád felállításában látja az illegális bevándorlás feltartóztatásának egyedüli megoldását. A sziget vezetését aggodalommal tölti el, hogy az Ocean Viking fedélzetén érkezett 549 illegális bevándorló között 28 vírussal fertőzött személyt találtak, akiket a későbbiekben az Azzura karanténhajón helyeztek el. „Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Szicília folyamatos megszállás áldozata, és a politika nem tudja megállítania az emberkereskedelem bűntényét” – nyilatkozta Musumeci. „A zsúfolásig tömött bevándorlótáborok látványát lehetetlen rejtegetni, egyértelmű, hogy lehetetlen a méltóságteljes befogadás megvalósítása” – hívta fel a figyelmet a déli partokon kialakult migránsválságra a kormányzó.

 

Forrás: ilGiornale.it

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.