időjárás °C Virgil 2022. november 27.
logo

Tárgynak identifikálja magát egy önjelölt genderprofesszor

Magyar Nemzet
Forrás: V4NA Hírügynökség
2021.08.09. 19:00
Tárgynak identifikálja magát egy önjelölt genderprofesszor

Két újabb ultraprogresszív TikTok-videóból megtudhatjuk, hogy vannak, akik azt szeretnénk, hogy tárgyként hivatkozzanak rájuk, másoknak pedig előzetes bejelentés nélkül változik meg a neme.

Az első videóban egy magát nemváltóként megjelölő ember magyarázza el, hogy milyen genderfluidnak lenni. A felvételen a lány kifejti, hogy a neme gyakran előzetes bejelentés nélkül változik meg.

A genderfluid nemi identitás azt jelenti, hogy az adott emberek bármikor, bármilyen neműnek azonosíthatják magukat, és a nemük a körülményektől függően változik, akár órák alatt. Egyeseknél viszont a nem változása periodikus, ütemszerűen történik. A genderfluidot önmagában is nemi identitásként kell kezelni, emellett felhasználható a nemváltó emberek leírására is. Számos szinonimája van ennek a nemiségnek, többek között a nem bináris, a transznemű vagy a multigender.

Egy másik TikTok-videóban egy magát szintén genderfluidként azonosító ember azt magyarázza, hogy ő az “it” (“az”) névmást preferálja, amivel tárgyakra szoktak hivatkozni, mivel ezzel tudja magát legkönnyebben definiálni. A videó során többször megemlíti a készítő a nemi eufória kifejezést, amivel egy vágyat próbál leírni, ami arra ösztönzi, hogy minél inkább hasonlítson az általa preferált nemre.

Egy, a nemek meghatározására szakosodott honlap szerint a nemi eufória egy olyan pszichológiai állapot, amelyben az egyén a valódi identitására gondol, és közben erős vágyat érez arra, hogy a preferenciái szerint változtassa meg magát, esetleg a névmását.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.