időjárás 12°C Diána, Rikarda 2021. September 18.
logo

Brüsszelben nem tudnak olvasni, félreértik vagy hazudnak

MTI
2021.09.14. 22:04 2021.09.15. 08:51
Brüsszelben nem tudnak olvasni, félreértik vagy hazudnak

A magyar gyermekvédelmi törvény a 18 év alatti gyermekek védelméről szól, a pedofília ellen fogadták el, és nem irányul az LMBTQ-közösség tagjai ellen – hangsúlyozta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Varsóban. Az államtitkár Przemyslaw Czarnek lengyel oktatásügyi miniszterrel együtt a lengyel és a magyar családpolitikáról szóló konferencia egyik pódiumbeszélgetésén vett részt.

A magyar gyermekvédelmi törvényt ismertetve Soltész aláhúzta: ez a 18 év alatti gyermekekről szól.

Akik Brüsszelből támadják, azok vagy nem tudnak olvasni, vagy félreértelmezik, vagy szándékosan hazudnak

 – jelentette ki.

Kifejtette: a gyermekek védtelenek a médiatartalmakkal, valamint bizonyos civil szervezetek tevékenységével szemben. A mai összetett világban ezért, mint mondta, nemcsak a szülők, de a kormányok is hatalmas felelősséggel tartoznak értük. A magyar törvény ezért nem arról szól, amit Nyugat-Európa ránk akar testálni, hanem mindenekelőtt arról, hogy nem lehet a 18 év alatti gyermekek biológiai nemét megváltoztatni, nem szabad őket ilyen irányú propagandának kitenni és nem lehet hozzájuk pornográf és pedofil tartalmakat eljuttatni. Szól a törvény büntetőintézkedésekről, de szól a média felelősségéről is – sorolta Soltész.

Viszont messze nem szól arról, amit Brüsszelben akarnak ránk erőltetni, vagyis a 18 éven felüli, valamelyik LMBTQ-közösséghez tartozó emberekről.

Egy dolog az, hogy a keresztények mit gondolnak erkölcsi szempontból […], hogy tudják, mi a bűn, és más dolog az, hogy a bűnt ítélik el, magát a bűnöst nem – magyarázta.

Przemyslaw Czarnek szintén azt hangsúlyozta: a magyar gyermekvédelmi politika és a hasonló lengyel kezdeményezések, köztük az egyes önkormányzatok által elfogadott, az Európai Bizottság által bírált családvédelmi döntések nem irányulnak senki ellen.

A keddi konferenciát a Trimarium nevű, a közép- és kelet-európai politika és társadalom témakörével foglalkozó varsói alapítvány szervezte a lengyel családügyi és társadalompolitikai tárca közreműködésével.

 

Borítókép: Soltész Miklós. Forrás: Balogh Zoltán