Dzsihadisták hozzátartozóit szállította haza Németország Szíriából

Németország az Iszlám Állam terrorszervezethez csatlakozó nyolc nőt, továbbá 23 gyereket szállított haza Észak-Szíria kurd ellenőrzés alatt álló részéből – jelentette be a német külügyminisztérium csütörtökre virradóra.

Forrás: MTI2021. 10. 07. 9:03
null
Hermon-hegy, 2019. janur 20. Kirndulk a Goln-fennskkal hatros Hermon-hegy elterben, az izraeli-szriai hatrvidken 2019. janur 20-n. Az orosz vdelmi minisztrium szerint ezen a napon az izraeli lgier tmadst intzett Szria ellen, a szriai lgvdelem a ht izraeli raktt megsemmistette. MTI/EPA/Atef Szafadi Fotó: MTI/EPA/Atef Szafadi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Heiko Maas külügyminiszter által jegyzett közlemény szerint a gyerekek, akik közül többen rossz egészségi állapotban vannak, nem tehetnek a helyzetükről, a nőknek viszont felelniük kell a törvény előtt cselekedeteikért.

A minisztérium bejelentette azt is, hogy 

a műveletet amerikai katonákkal közösen hajtották végre, és több nőt őrizetbe vettek.

Berlin legutóbb decemberben – Finnországgal közösen – szállított haza öt nőt és 18 gyereket Szíriából.

Az Iszlám Állam terrorszervezet bukása óta a Szíriában aktív kurd milíciák többször felszólították a nyugati államokat, hogy szállítsák haza a térségben fogva tartott állampolgáraikat,

 segélyszervezetek pedig felhívták a figyelmet a kurd ellenőrzésű táborokban uralkodó rossz körülményekre is.

Borítókép: MTI/EPA/Atef Szafadi
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.