Manfred Weber már uniós pénzt követel a határkerítésre

Nagyot fordult a világ az Európai Néppárt frakcióvezetőjével.

Magyar Nemzet
2021. 10. 29. 19:56
State Assembly of Junge Union Bayern
State Assembly of Junge Union Bayern Fotó: ARMIN WEIGEL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyot fordult a világ Manfred Weberrel: az Európai Néppárt frankcióvezetője a minap közzétett Twitter-üzenetében már uniós forrásokat követelt a Belarusszal közös határra épülő kerítésre. 

Nem értjük, miért nem finanszírozhat kerítést az Európai Unió a belarusz határon. Hibrid háború van és nem szabad naivnak lennünk. Litvánia, Lettország és mások megérdemlik a teljes támogatásunkat, beleérte a határkerítéshez nyújtott támogatást is!

– értetlenkedett a közösségi oldalán. „Mások” alatt alighanem még szemérmesen Lengyelországot értette, amit korábban sok bírálat ért szigorúbb bevándorláspolitikája miatt is.

– A polgárok elvárják tőlünk, hogy ellenőrizzük külső határainkat. Mi döntjük el, kit engedünk be Európába, nem a diktátor Lukasenka – folytatta értekezését a politikus. Az internet azonban nem felejt. Az Európai Néppárt frakcióvezetőjét siettek emlékeztetni, hogy korábban egészen más véleményen volt.

Mi nem építünk falakat, mi hidakat akarunk építeni. Európának készen kell állnia a szoros partnerségre Mexikóval

– írta még négy évvel ezelőtt arra reagálva, hogy Donald Trump akkori amerikai elnök falat épített a mexikói határra.

A Mandiner.hu emlékeztetett rá, hogy Manfred Weber még ugyanebben az évben támogatta Magyarország igényét, hogy uniós pénzt használjon fel a déli határkerítés építésére és üzemeltetésére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.