Nem lesz karantén Bukarestben

Korábban az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) a vesztegzár elrendelését javasolta a koronavírusos betegek magas száma miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: Új Magyar Szó2021. 10. 16. 12:18
Bukarest, 2021. október 12. Az új koronavírus előidézte Covid-19 betegségben szenvedő páciens a bukaresti Bagdasar-Arseni kórház koronavírus-részlegként működő intenzív osztályának folyosóján 2021. október 12-én. Romániában csaknem 17 ezer új fertőzöttet regisztráltak, és ez a járvány kitörése óta a legmagasabb napi esetszám az országban. Ezen a napon 442 ember meghalt a vírus okozta betegségben. MTI/AP/Andreea Alexandru Fotó: Andreea Alexandru Forrás: MTI/AP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országos vészhelyzeti bizottság (CNSU) járványügyi szakértői testülete elutasította a közegészségügyi intézet javaslatát Bukarest és Ilfov megye vesztegzár alá helyezésére vonatkozóan 

– közölte pénteken Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

Az Új Magyar Szó online felületén ír arról, hogy Arafat sajtótájékoztatón jelentette be: az országos vészhelyzeti bizottság szakértői testületében az a többségi döntés született, hogy ne rendeljenek el karantént a fővárosban és az azt övező Ilfov megyében. Úgy tudni, a döntést ajánlásként terjesztik a CNSU elé, amely többek között azt tartalmazza, hogy nem vezetik be a karantént, szigorítanak a már meglévő óvintézkedések ellenőrzésén, valamint felhatalmazást kapna a szakértői csoport és a közegészségügyi intézet további óvintézkedések indítványozására.

Az Új Magyar Szó szerint Bukarestben péntekre elérte a 15,83-at az ezer lakosra számított új koronavírusos megbetegedések elmúlt két hétben jegyzett száma. 

A járványhelyzet miatt Magyarország segít Romániának: hazánk gyógyszereket és lélegeztető gépeket küldött az országba, majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán bejelentette, hogy Magyarország befogad kezelésre ötven súlyos romániai beteget. A segítségért Klaus Johannis román államfő köszönetet mondott pénteken Orbán Viktor miniszterelnöknek.

Borítókép: Az új koronavírus előidézte Covid–19-betegségben szenvedő páciens a bukaresti Bagdasar-Arseni kórház koronavírus-részlegként működő intenzív osztályának folyosóján 2021. október 12-én

Fotó: MTI/AP/Andreea Alexandru

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.