Újabb lefejezés történt Franciaországban

Családon belüli erőszak állhat a háttérben, egyelőre nincs szó terrorizmusról.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 10. 21. 17:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lefejezve találtak rá egy idős férfira a dél-franciaországi Bollène településen, az unokája otthonában. Ez utóbbit gyanúsítja a rendőrség a bűncselekmény elkövetésével. A férfit mintegy száz rendőr kereste egy napon át. A feltételezett tettest csütörtökre virradó éjjel előállították – közölték nyomozati források.

Pierre Gagnoud, Carpentras város illetékes ügyészének tájékoztatása szerint a bűncselekmény példátlan erőszakról tanúskodik, az áldozat fejét levágták, majd a holttestet kibelezték. Az ügyészség kizárta, hogy terrorcselekmény történt, ugyanakkor egyes lapok úgy fogalmaztak: a nyomozás jelenlegi szakaszában terrorcselekmény feltételezése „nem élvez abszolút elsőbbséget”.

A nyomozók feltételezése szerint családon belüli erőszak állhat a háttérben, a feltételezett elkövető pszichiátriai problémákkal küzd.

A 37 éves férfit éjszaka állították elő a tetthely közelében. Az ügyben szándékos emberölés gyanújával indult eljárás.

A bűncselekmény a 13 ezer lakosú Bollène településen történt, amely a dél-franciaországi Vaucluse megyében, Montélimar és Orange városka között fekszik. A gyanúsítottat szerda este mintegy száz csendőr kereste, a fotóját a rendőrség a közösségi oldalakon is közzétette, jelezve, hogy veszélyes és fegyveres embert keresnek.

Hasonló eset. Egy héttel ezelőtt egy 77 éves nyugdíjas tanítónőt fejeztek le a dél-franciaországi Agde településen található otthonában. Az elkövetőt akkor is másnapra állították elő, emberölés miatt emelnek vádat ellene. Az 51 éves gyanúsított a nő bejárónőjének volt férje, aki időnként kisebb munkákat végzett az áldozata házában. Az elkövető a rendőrségi jelentés szerint neurológiai problémákkal küszködött.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.