Az amerikai polgárháború idején írt dalt írták át a Pride ünneplésére

Az amerikai polgárháború idején írt dalt írták át a Pride ünneplésére. A harcoló katonák hazatérésének ünnepléséből így lett Pride-felvonulást népszerűsítő, gyerekeknek szóló dal, amit egy transzvesztita előadóművész énekel el - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 11. 12. 15:47
Forrás: V4NA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a V4NA is beszámolt, a Nickelodeon gyerekcsatorna az idén nyáron a Pride-hónap alkalmából több gyerekeket érzékenyítő videóval is előállt. A kisfilmeket Nina West drag queennel együttműködve készítették el, aki két dalt énekelt el. Az egyik dalban a meleg büszkeség zászlajának színeit magyarázza el a transzvesztita előadóművész.

A másik dal a szivárványcsaládokról szól, akik felvonulnak a Pride-on. Ehhez a dalhoz azonban egy, az amerikai polgárháború idején írt dalt használtak fel. Az eredeti dal a “When Johnny Comes Marching Home”, amit 1863-ban Patrick Gilmore írt, a szerzői jogokat pedig a bostoni Henry Tolman & Co. kiadó tartotta meg, a Wikipedia szerint.

Fantáziátlan módon, egyszerűen csak a szöveget átírva, és így lett egy, a háborúban harcoló katonák hazatérését ünneplő dalból, a Pride-felvonulást életető dal - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A videó ide kattintva tekinthető meg.

Borítókép: V4NA Hírügynökség

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.