Moszkva nem akarja megszállni Ukrajnát

Az orosz kémfőnök szerint az amerikai külügyminisztérium rosszindulatú propagandája állít mást.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 27. 18:11
null
Krím, 2021. április 23. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2021. április 23-án közreadott, videofelvételről készült képen egy orosz páncélozott harcjármű felhajt egy orosz partraszállító hajóra a krími Opuk gyakorlótéren végrehajtott hadgyakorlat után. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter egy nappal korábban elrendelte az orosz déli és nyugati katonai körzetben zajló harckészültség-ellenőrzés céljából végzett hadgyakorlat leállítását, miután úgy értékelte, hogy az elérte célját. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata Fotó: -

Az orosz kémfőnök szerint az amerikai külügyminisztérium rosszindulatú propagandája állít mást.

Oroszország nem tervezi Ukrajna megszállását, minden ezzel ellenkező hír rosszindulatú amerikai propaganda

− szögezte le Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója szombaton.

Amerikai, ukrajnai és NATO-tisztségviselők az elmúlt hetekben aggodalmuknak adtak hangot az orosz csapatok szokatlan mozgolódása miatt az ukrán határ közelében. Azt latolgatták, hogy a csapatösszevonások esetleg egy orosz támadást vetítenek elő.

Mindenkit megnyugtatok, semmi ilyesmi nem fog történni

− mondta Nariskin egy, az állami televízióban közvetített interjúban. Minden más „az amerikai külügyminisztérium rosszindulatú propagandája” − tette hozzá.

Előző nap az amerikai külügyminisztérium európai ügyekért felelős illetékese azt mondta: nem zárnak ki egyetlen lehetőséget sem, amikor a csapatösszevonásra adandó választ fontolgatják. Hozzátette: a NATO a jövő héten egyeztet a következő lépésről.

Moszkva többször megjegyezte: országhatáron belül úgy mozgatja az orosz csapatokat, ahogy neki tetszik, és nem kell aggódni az ilyen műveletek miatt. Oroszország egyúttal azzal vádolta Washingtont, Kijevet és az észak-atlanti katonai szövetséget, hogy provokatív és felelőtlen magatartást tanúsít határai közelében.

Borítókép: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által 2021. április 23-án közreadott, videófelvételről készült képen egy orosz páncélozott harcjármű felhajt egy orosz partra szállító hajóra a krími Opuk gyakorlótéren végrehajtott hadgyakorlat után (Fotó: MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.