Gendercsatát vív az olasz jobboldal

Kiálltak amellett, hogy a gyermekeknek joguk van ahhoz, hogy egy anya és egy apa alkotta családban nőjenek fel.

2021. 12. 11. 17:40
null
A man waves a Rainbow Flag past the Coliseum monument during a "Rome Pride LGBTI" flashmob on June 13, 2020 in Rome, as the country eases its lockdown aimed at curbing the spread of the COVID-19 infection, caused by the novel coronavirus. (Photo by Tiziana FABI / AFP) Fotó: TIZIANA FABI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napjaink egyik sarkalatos problémája a gyermekek érzelmi és szexuális nevelése, mely kizárólag a családok feladata – nyitotta meg a római parlament felsőházának sajtótermében a genderideológia körüli problémákról és a családok neveléshez való szabadságáról tartott konferenciát Antonio De Poli szenátor. A Hajrá, Olaszország! politikusa rámutatott, a fiatal generációk nevelése a családok és az oktatási intézmények kezében van, ennek azonban a kölcsönös tiszteleten alapuló kiegyensúlyozott és átlátható együttműködés elvén kell működnie. 

– Itt a törvényhozás emblematikus épületében, a szenátusban kijelentjük, hogy első számú faladatunknak tartjuk a gyermekek védelmét, akiknek joguk van ahhoz, hogy egy anya és egy apa alkotta családban nevelkedjenek. Csak ez biztosítja számukra a kiegyensúlyozott és egészséges fejlődés körülményeit

– mondta.

– A serdülőkorban lévő fiatalok rendkívül érzékenyek és sebezhetők. Ebben az életkorban különösen veszélyes, tudományos alapok nélküli ideológiai nézetekkel összezavarni és a jövőben visszafordíthatatlan, nemváltó hormonális kezelésekre biztatni, vagy a nemi szervek amputálását végrehajtó orvorvosi beavatkozást javasolni. Az elbizonytalanodás, talajvesztettség érzése a serdülőkorú fiatalok jellemző lelkiállapota. A biológiai adottságuk elfogadására, a magabiztos személyiség kialakulásában kell segíteni őket, nem pedig hamis ideológiákkal bombázni. Az iskolákat meg kell védeni az ideológiai propagandától – tette hozzá Licia Ronzulli, a Hajrá, Olaszország! szenátora, az ifjúság és serdülőkorúak védelmével foglalkozó parlamenti bizottság elnöke. Arra figyelmeztetett, hogy a családoknak meg kell hagyni a szabadságot, hogy eldönthessék mikor és milyen formában óhajtanak a nemiség kérdéséről beszélni gyermekeikkel.

Massimo Gandolfini bresciai agysebészprofesszor, a Family Day civil szervezet elnöke felszólalásában elmondta: aggódva szemlélik, hogy a családokat rendszeresen megkerülik az oktatási intézmények. A gyermekek érzelmi, szexuális nevelésére vonatkozó tartalmak kerülnek elő az osztálytermekben a szülők tudta és beleegyezése nélkül. – Az „ideológiai kolonizáció” már az alsó tagozatos gyermekeknél elkezdődik – idézte Ferenc pápa gendermeghatározását a bresciai professzor. 

Ferenc pápát gúnyoló felvonuló a 2021-es római Pride-on. Fotó: Andrea Ronchini

– Ez a fajta erőszakos indoktrináció szembemegy a társadalmaink alapját képező alapvető érékekkel. A gyermekeknek fejlődésük során biztos, stabil kapaszkodókra és mintákra van szükségük. Ha valaki azt állítja, hogy biológiai adottságaik másodlagos tényezők, csak az számít, aminek érzik magukat, akkor azzal csak megmérgezi a személyiség fejlődését. A kiskorúakat nem szabad futóhomokra állítani, a férfi és női szerepeket szőnyeg alá söpörni

– hangsúlyozta az olasz professzor.

A konferencia résztvevői kitértek az iskolákban egyre szélesebb körben terjedő úgynevezett „carriera alias” használatára, mely a nemváltáson átesett, vagy a biológiai nemükben bizonytalankodó diákoknak anonimitást biztosít. Egyre több egyetemen és középiskolában a kérvényezhetik a tanulók az oktatási intézmény titkárságán, hogy anyakönyvezett nevüktől eltérő névvel jegyezzék be őket.

Simone Pillon, a jobboldali Liga családbarát szenátora, a konferencia kezdeményezője szemléltette azokat a fájdalmas eseteket, amikor a fiatalok megfelelő támasz és segítség nélkül a nemváltoztatáshoz folyamodtak, életútjuk későbbi szakaszában azonban már nem volt lehetőségük arra, hogy visszatérjenek eredeti biológiai nemükhöz.

 

Borítókép: Felvonulók a 2021-es Pride-on a Colosseum előtt. (Fotó: Tiziana Fabi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.