Európa-szerte heves tüntetések zajlanak a járványügyi intézkedések ellen + képgaléria

Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen.

Forrás: MTI2022. 01. 15. 21:30
Párizs, 2022. január 15. Florian Philippot (k), a Les Patriotes (A hazafiak) párt vezetõje részt vesz a koronavírus elleni oltás felvételét bizonyító uniós digitális Covid-igazolvány elleni tüntetésen Párizsban 2022. január 15-én. MTI/EPA/Mohamed Badra Fotó: Mohamed Badra
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák fővárosban ezrek vonultak az utcára a koronavírus elleni kötelező védőoltás bevezetésének terve ellen. – A kormány mondjon le! – skandálta a tömeg a bécsi óvárosban tartott, szokásosnak nevezhető szombat esti demonstráción.

Az osztrák kormány novemberben jelentette be a negyedik országos karantént, és közölte, hogy – elsőként az Európai Unióban – kötelezővé kívánja tenni a védőoltást. A parlament várhatóan jövő héten szavaz a indítványról.

Az észak-németországi Hamburgban több mint ezren vettek részt a vírustagadók és összeesküvés-elméleteket vallók elleni megmozduláson „Összeesküvés-elméletek helyett szolidaritás és felvilágosodás” transzparenssel.

A megmozdulást eredetileg az oltásellenesek tüntetése ellen szervezték, amelyre legalább tizenötezer résztvevőt vártak. A tüntetést azonban a rendőrség csütörtökön az omikron variáns jelentette fertőzésveszély miatt betiltotta.

Több tüntetést szerveztek szombaton Hamburgban, egyebek mellett a kormány Covid–19-világjárvánnyal kapcsolatos egészségügyi politikája elleni tiltakozásul.

Rómában is ezrek tüntettek a kormány járványügyi politikája ellen.

A Lateráni Szent János téren a sajtójelentések szerint mintegy ötezer összegyűlt tüntető előtt az egyik felszólaló hangsúlyozta:

Dühösek az emberek.

Mario Draghi kormánya nemrégiben szigorított a karanténszabályokon, és egyebek mellett bevezette az ötven év felettieknek kötelező védőoltást.

Franciaország több városában is tiltakoztak szombaton az új oltási igazolás ellen. Több nagygyűlést tartottak Párizsban, az egyiket az Eiffel-toronnyal szemben. Lyonban, Nantes-ban, Bordeaux-ban és Marseille-ben is utcára vonultak az intézkedés ellenzői.

Fotók: MTI

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.