időjárás 1°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

BLM-molinókkal vonultatták az óvodásokat + videó

Forrás: V4NA hírügynökség
2022.02.08. 15:12 2022.02.08. 15:25
BLM-molinókkal vonultatták az óvodásokat + videó

A Black Lives Matter iskolahét során az egyik intézményben BLM-molinókkal vonultatták fel az óvodásokat. A gyerekeknek azt kellett skandálniuk, hogy Black Lives Matter. Minderről videó is készült – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

A washingtoni oktatási intézmény óvodás diákjai a Black Lives Matter school week során, BLM-feliratokkal vonultak fel a folyosókon, miközben az ügyet támogató szlogent skandálták.

Az iskola hivatalos Instagram-oldalára szombaton feltöltött videóból kiderül, hogy az eseményen több mint egy tucat gyerek vett részt. Az öt-hatévesnek tűnő tanulók kézzel készített kartontáblákat vittek magukkal, amelyeken “A fekete életek számítanak” felirat látható.

“Hangot fel, hogy hallhassátok, amint az óvodás barátaink felemelik a hangjukat”, olvasható a videó alatt.

A magániskola szerint a kisgyerekek maguk kérték, hogy hadd készítsenek táblákat, és vonuljanak, fel, hogy kifejezhessék a támogatásukat, miután ihletet kaptak a Black Lives Matter school week során tanítottak alapján.

A videó alatt a kommentlehetőséget kikapcsolták, de a Twitteren mások újra közzétették a videót, ami heves tiltakozást váltott ki. Néhányan megvédték a mutatványt, és azt állították, hogy a videóban szereplő gyerekek tökéletesen kiegyensúlyozottnak és boldognak tűnnek, és azzal, hogy részt vettek egy tiltakozáson csak gyakorolták a jogaikat.

Sok kommentelő azonban a megdöbbenésének adott hangot, és a tanárokat agymosással vádolták meg. Még a Black Lives Mattert támogató személyek közül is többen azt írták, hogy ragaszkodnak ahhoz, hogy a gyerekeket helytelen politikai aktivistákká tenni. Mások pedig azzal érveltek, hogy az ilyen tevékenységek valóban megosztottságot okoznak a gyerekek között, mások szerint pedig az egyetlen kiút ebből az őrületből a magántanulói státusz.

Borítókép: Részlet a videóból (Fotó: Twitter)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.