Cenzúra áldozata lett a hazánkat lejárató nemzetközi szervezetet leleplező blogbejegyzés

A Soros Györgyhöz is köthető Újságok és Hírkiadók Világszövetségének tevékenységét bemutató cikk már nem érhető el a francia oldalon.

Magyar Nemzet
2022. 02. 17. 14:06
null
SWITZERLAND-DAVOS-POLITICS-ECONOMY-DIPLOMACY Fotó: FABRICE COFFRINI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig pár óráig volt elérhető az a francia leleplező blogbejegyzés, amelyben a Újságok és Hírkiadók Világszövetségének (WIN-IFRA) vezérigazgatója számol be arról, miként hangolja össze a szervezet a különböző nemzetközi médiumok lejárató kampányát Magyarországgal szemben. A Club de Mediapart blogoldal arra hivatkozva törölte a bejegyzést, hogy az szembemegy a honlap által lefektetett alapelvekkel.

Fotók: Le Club de Mediapart

Az elérhetetlenné vált bejegyzésben többek között arról beszélt a WIN-IFRA vezérigazgatója, hogy a szervezet − mely olyan médiumokat tud tagjai között, mint a The Financial Times, The Economist, The New York Times, Le Monde, Die Welt, El País, Il Corriere Della Sera, La Repubblica − által nyújtott szolgáltatások − tagok védelme, segítség az üzleti fejlődésben − mellett információkat, állásfoglalást és véleményeket is terjeszt a rendszerében. Ezek az információk azonban − ahogy az elnök szavaiból kiderül − „finanszírozhatók” mégpedig különféle területeken tevékenykedő érdekérvényesítő csoportok és lobbik által. Magyarország esetében ezek a cikkek olyan, gyakran magánkézben lévő alapítványoktól származnak, mint a politikai életben aktív ismert amerikai üzletember, Soros Györgyhöz tartozó Nyílt Társadalom Alapítvány. A WIN-IFRA vezérigazgatója emellett arról is beszámolt, hogy volt már rá példa, hogy az Európai Unió és Európai Parlament is a Magyarországgal szembeni nyomásgyakorlás eszközeként használta az újságírókat és sajtóorgánumokat tömörítő rendszert.

A cenzúra áldozatává vált blogbejegyzés tartalmából készült cikkünk itt olvasható.

Borítókép: Soros György beszédet tart a Világgazdasági Fórumon Davosban 2019. január 24-én (Fotó: AFP/Fabrice Coffrini) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.