időjárás 8°C Aurél 2022. október 5.
logo

Szijjártó Péter: Magyar Ház létesül Londonban

Forrás: MTI
2022.02.20. 09:59 2022.02.21. 07:08
Szijjártó Péter: Magyar Ház létesül Londonban

A magyar kormány megvásárolta a Trafalgar tér szomszédságában levő hétemeletes épületet, amely a londoni Magyar Ház lesz

– közölte a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap. 

A Facebookon közzétett videóbejegyzésében Szijjártó Péter elmondta, hétvégi magyar iskola, színházterem is lesz az épületben, ahol kiállításokat, előadásokat is tartanak a helyi magyarságnak.

A tárcavezető hangsúlyozta, Londonban és környékén sok magyar él, ott dolgoznak vagy tanulnak, de eddig a városban nem volt igazán méltó otthona a magyar kultúrának, a magyar közösségnek, a magyar identitás megőrzésének. A kabinet egy nagy, ikonikus épületet vásárolt meg „annak érdekében, hogy Magyarországhoz – ehhez az ezeréves államisággal rendelkező országhoz – méltó helyen őrizhessük és mutathassuk be a kultúránkat Londonban” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Kiemelte, az új Magyar Ház egy új találkozási pont lesz az Angliában élő magyaroknak.

Van benne színházterem, lesz benne kávézó, kiállításokat, előadásokat fogunk rendezni

– mondta a miniszter, hozzátéve, a gyermekek számára a hétvégi iskola lehetősége, a magyar nyelv oktatása is megtalálható lesz majd a kínálatban. 

Hogy a ház igazán méltó legyen és tudja fogadni a magyar embereket, most felújítják, és amint ez befejeződik, néhány hónap múlva, a Londonban és környékén élő magyarok birtokba vehetik majd

– jelentette ki Szijjártó Péter. A tárcavezető reményét fejezte ki, hogy „ez a ház egy új találkozási pontként, egy új közösségépítő erőként fogja majd szolgálni a Londonban és környékén élő magyarokat”. 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.