Ukrajna megszakította diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal

Az ukrán államfő felszólította az ukránokat, hogy aki kész megvédeni az országot, jelentkezzen szolgálatra.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 24. 11:40
ZELENSZKIJ, Volodimir; PUTYIN, Vlagyimir
Kijev, 2022. február 22. Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán államfõ videóüzenetben fordul a lakossághoz Kijevben 2022. február 22-én hajnalban. Zelenszkij azt követõen intézett beszédet az ukrán néphez, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette a Donyec-medencei szakadár "népköztársaságok" Ukrajnától való függetlenségének elismerését. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya Fotó: -
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ukrajna megszakította diplomáciai kapcsolatait Oroszországgal 

– jelentette be csütörtökön Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Az ukrán államfő felszólította az ukránokat, hogy mindenki, aki kész megvédeni az országot, jelentkezzen szolgálatra, és a kormány felfegyverzi őket. Zelenszkij az oroszokhoz is felszólítást intézett, és arra kérte őket, hogy vonuljanak utcára, és tiltakozzanak a háború ellen.

Közben az ukrán elnöki hivatal egyik tanácsadója arról számolt be, hogy az orosz támadásban több mint negyven ukrán katona meghalt és több tucatnyiak megsebesültek. 

Azt is elmondta, hogy polgári áldozatok is vannak.

Borítókép: az ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán államfő videóüzenetben fordul a lakossághoz Kijevben 2022. február 22-én hajnalban

(Fotó: MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.