A Soros-szervezetek nem állhatnak a törvények felett! + videó

Az EP-képviselő rámutatott: a nyílt társadalmat propagáló szervezetek nagyipari módon manipulálják az európai közéleti diskurzust.

Forrás: Facebook2022. 03. 08. 8:23
HIDVÉGHI Balázs
Strasbourg, 2019. július 16. Hidvéghi Balázs, a FIDESZ-KDNP képviselõje az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője szerint az Európai Parlament civil szervezetekre vonatkozó újabb jelentésével valójában a Soros-szervezeteket vonná ki a törvények hatálya alól. 

Nem lehet engedni, hogy a jog fölé emeljék azokat a Soros-alapítványok által támogatott NGO-kat, amelyek bizonyítottan elfogult politikai aktivizmust folytatnak– mondta el az EP-képviselő.

Hidvéghi Balázs az Európai Parlament plenáris ülésének hétfői, civil szervezetekkel kapcsolatos vitájában kiemelte:a civil szervezetek szabad és háborítatlan működése fontos hagyomány Európában, azt viszont semmi sem indokolja, hogy bizonyos szervezetek különleges bánásmódban részesüljenek és mentesüljenek a tagállami szabályok alól.

Az EP-képviselő rámutatott: az elmúlt hetekben fény derült arra, hogy a nyílt társadalmat propagáló szervezetek nagyipari módon manipulálják az európai közéleti diskurzust. 

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Parlament valójában ezeknek a politikai aktivizmust folytató szervezeteknek biztosítana mentességet, és vonná ki őket a tagállami ellenőrzés alól. Minden ilyen kísérletet határozottan elutasítunk!– mondta el Hidvéghi.

Borítókép: Hidvéghi Balázs, a Fidesz–KDNP képviselője az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.