Áldozatokat követelnek az Egyesült Államok-szerte tomboló tornádók + videó

Már Louisiana államát is elérték a hatalmas viharok, legalább egy halálos áldozata van a pusztító időjárásnak.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 23. 16:22
Round Rock, 2022. március 23. Megrongálódott lakóház a tornádók sújtotta Texas állambeli Round Rock városban 2022. március 21-én. MTI/AP/Austin American-Statesman/Jay Janner Fotó: Jay Janner
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerdára virradóra New Orleans városát is elérték a napok óta az Egyesült Államok déli részén pusztító tornádók, legalább egy halálos áldozatot követelve – jelentette az AP amerikai hírügynökség szerdán. A Louisiana állam déli részén fekvő kikötővárost és külvárosát sújtó tornádó abból a viharrendszerből vált ki, amely hétfőn Texas és Oklahoma államban pusztított, egy halálesetet okozva. A Louisianát elérő tornádónak, amely autókat borított fel, és házak tetejét tépte le, eddig legalább egy halálos áldozata van a New Orleanstól délkeletre fekvő St. Bernard megyében.

A forgószél után legalább 13 ezer ház és üzlethelyiség maradt áram nélkül a New Orleans melletti három településen, amelyek egyikén a haláleset is történt. A helyi energiaszolgáltató szerdán közölte, hogy a legtöbb helyen sikerült helyreállítani a szolgáltatást, és már csak 3500 lakásban vagy üzlethelyiségben nem volt áram.

A tornádó nagyjából ott söpört végig, ahol tavaly a 4-es erősségű Ida hurrikán is pusztított. LaToya Cantrell, New Orleans polgármestere a Twitteren azt közölte, hogy a nagyvároson belül sem halálesetről, sem jelentős pusztításokról nem tudnak, az áramszolgáltatók pedig dolgoznak a város áramellátásának helyreállításán. Közben megnyitották az óvóhelyeket és a menedékhelyeket a szélsőséges időjárás elől menekülőknek, a két déli tagállam, Louisiana és Mississippi területén pedig több helyütt bezártak az iskolák is. Szerda reggel a pusztító viharrendszer előszele Georgia államot is elérte, ahol a heves esőzések és kidőlt fák miatt már többszörös tornádófigyelmeztetést adtak ki.

Borítókép: Megrongálódott lakóház a tornádók sújtotta Texas állambeli Round Rock városban 2022. március 21-én. (Fotó: MTI/AP/Austin American-Statesman/Jay Janner)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.