Legalább tízen meghaltak a Harkiv elleni tüzérségi támadásokban

Zelenszkij: az orosz támadások „emberiesség elleni bűncselekményeknek” tekinthetők.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 01. 15:00
PUTYIN, Vlagyimir
Brovari, 2022. március 1. Az éjszakai orosz támadásokban megsebesült ukrán katonák egyikét ápolják a Kijev szomszédságában lévõ Brovari kórházában 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko Fotó: Szerhij Dolzsenko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább tíz ember meghalt, és több mint húszan megsebesültek kedden délelőtt a északkelet-ukrajnai Harkiv belvárosa elleni orosz tüzérségi támadásokban – közölte az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat. A város főterén készült felvételeken látható, ahogyan mentőcsapatok áldozatokat hoznak ki a helyi városvezetés lebombázott épületének romjai alól.

Az 1,4 millió lakosú Harkiv a második legnépesebb város Ukrajnában, közel az orosz határhoz. A múlt csütörtökön megindított offenzíva kezdete óta célpontja az orosz csapatok támadásának. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden arról beszélt, hogy a Harkiv elleni orosz tüzérségi támadások szerinte kimerítik az állami terrorizmus fogalmát, és emberiesség elleni bűncselekményeknek tekinthetők. – Terrorral akarnak megtörni bennünket, így akarják megtörni az ellenállásunkat – mondta az elnök abban a videóüzenetében, amelyet a közösségi médiában tett közzé. Azt állította, hogy Oroszország fő célpontja Kijev és Harkiv. A főváros védelme elsőrendű fontosságú – hangsúlyozta Zelenszkij.

Borítókép: Az éjszakai orosz támadásokban megsebesült ukrán katonák egyikét ápolják a Kijev szomszédságában lévő Brovari kórházában 2022. március 1-jén (Fotó: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.