A brit miniszter a rasszizmushoz hasonlítja a transznemű ideológia kritikáját

Egy brit politikus azt követeli, hogy a transzneműséggel szembeni érveket cenzúrázzák a médiában – olvasható a 888.hu cikkében.

Forrás: 888.hu2022. 04. 12. 20:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lorna Slater miniszter, a skót parlament baloldali képviselője támogatja azokat a törvényeket, amelyek lehetővé tennék, hogy az emberek orvosi vizsgálat nélkül megváltoztathassák nemüket. A skóciai The Herald című lapnak adott interjújában a zöldpárti miniszter elítélte a transzneműekről szóló vitában az egyensúlyra való törekvést, vagyis hogy a témában mindkét oldalt meghallgassák, és a liberális transznemű politikát ellenzőket az úgynevezett klímatagadókhoz hasonlította.

Nem törekszünk az egyensúly megteremtésére a rasszizmus vagy az antiszemitizmus kérdésében, de megengedjük az egyensúlynak ezt a fiktív lehetőségét, amikor a transzellenes nézetekről van szó

– olvasható a skót lapban majd azt is hozzátette, hogy undorítónak találja az egészet.

A miniszter – aki Kanadában született, nevelkedett és tanult, de most Skóciában kormányoz – azzal is megvádolta a transzlobbi ellenzőit Nagy-Britanniában, hogy az Egyesült Államokból kapnak támogatást. 

Úgy tudom, hogy bizonyos jobboldali amerikai csoportoktól származó pénzek áramlanak az Egyesült Királyságban működő szervezetekbe

– mondta.

Míg Slater, úgy tűnik, megelégszik azzal, hogy a választók egy bizonyos részét elutasítja a transzneműség kérdésében, mások nem osztják a véleményét, és elítélik a zöldpárti képviselőt a kijelentései miatt.

Ironikus, hogy a nőjogi aktivistákat antiszemitákhoz, rasszistákhoz és a klímaváltozás tagadóihoz hasonlítja, miközben egyesek szerint mértéktelen, uszító, tények nélküli eszmefuttatása a szélsőséges fanatizmus minden jegyét magán viseli, valamint a biológiai tudományok alapjainak tagadását

– írja Susan Smith, a For Women Scotland igazgatója, aki a továbbiakban azzal vádolta Slatert, hogy a politikai ellenfelek cenzúrázására és elnyomására szólít fel – írta meg a Breitbart.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Lorna Slater (Forrás: Facebook/Lorna Slater)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.