időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

A háború az ukránok szemével + videó

Forrás: Twitter
2022.04.19. 07:30 2022.04.19. 08:37
A háború az ukránok szemével + videó

Az ukránok továbbra sem adják fel, küzdenek a hazájukat támadó oroszok ellen.

A 36. különálló tengerészgyalogos dandár parancsnoka, Szerhij Volina őrnagy levelet írt Ferenc pápának, hogy segítsen megmenteni Mariupol lakosságát.

Valószínűleg sok mindent látott már életében. De biztos vagyok benne, hogy még soha nem látta, mi történik Mariupolban. Ez a földi pokol.

 

Miközben a mentők sebesülteket láttak el a harkivi lövöldözés után, Oroszország ismét lecsapott. A támadás hangjait hallva mentők és katonák fejvesztve menekülnek, de egy bátor orvos a sebesülttel marad, miközben a többieknek azt kiáltja, ne keljenek fel!

 

Apa és fia együtt védik a hazájukat, Ukrajnát.

 

Eközben az orosz tévében: a műsorvezető emlékeztet Oroszország legfontosabb céljaira ezzel a háborúval, ami a területfoglalás és egy újabb lépés a Szovjetunió visszaállítása felé Ukrajna és Fehéroroszország beolvasztásával. Úgy tűnik, Moldovát is veszély fenyegeti.

Egy ukrán katonának a bejegyzés szerint az okostelefonja mentette meg az életét. A videóból megtudhatja, mi történt:

 

Az etiópok felsorakoztak Addisz-Abeba orosz nagykövetségén, hogy Oroszország oldalán, Ukrajna ellen harcoljanak. Etiópia talán a közelmúlt legrosszabb háborúja előtt áll, mégis Oroszországért akarnak harcba szállni.

 

Ukrán fegyveresek pózolnak az orosz hadsereg megrongálódott és elhagyott BTR–82A páncélozott szállítója előtt.

 

Öt rakéta robbant tegnap reggel Lviv közelében. Hatalmas füst látható a város felett.

 

Videó és történet Andrij Tsaplienko újságírótól: a 3 éves Artem elveszítette ujjának egy részét egy orosz rakétacsapás következtében tegnap reggel Lviv közelében. Artem és családja a harkivi bombázások elől Nyugat-Ukrajnába menekült, de az orosz háború ott is utolérte őket.

 

A tegnap reggel becsapódott öt orosz rakéta egyike Lviv felett, mielőtt eltalálta volna a célpontját.

 

Majd Lviv lakott területéről látható a füstfelhő és a pusztítás is: 

 

Borítókép: ukrán katonák fedezéket keresnek, miután robbanásokat hallottak a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. április 17-én (Fotó: MTI/AP/Felipe Dana)

 

Háború Ukrajnában

Ferenc pápa világossá tette, kit ítél el a háborúban

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.