Elfogták a brutálisan megölt magyar nő gyilkosát

Napokig rejtély volt, hogy a példamutató életet élő New York-i családanya miért vált gyilkosság áldozatává.

Magyar Nemzet
2022. 04. 21. 19:47
New Yorkban megölt magyar nő Forrás: NBC New York / YouTube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták csütörtökön annak a brutális New York-i gyilkosságnak az elkövetőjét, amelynek áldozata egy magyar nő – derül ki amerikai sajtóorgánumok beszámolóiból. A tettes a 44 éves David Bonola, aki szombaton hatvan (!) késszúrással ölte meg az 51 éves Gaál Orsolyát annak Queens kerületi otthonában.

A New York Post című lap értesülései szerint a büntetlen előéletű Bonola a kétgyermekes családanya szeretője volt. A férfi gyakran fűzött megjegyzéseket és látta el szívecskés jelekkel Gaál Orsolya nyilvános Facebook-bejegyzéseit. – Ő a legszebb nő – írta többek között spanyolul a nő egyik, 2020 májusában közzétett fotóját kommentálva. A megjegyzés mellé egy guatemalai zászlós logót is posztolt, utalva saját guatemalai származására és arra, hogy Gaál egy korábbi Facebook-bejegyzésében arról írt: „Mindent szeretek, ami guatemalai.”

A New York Post szerint a magyar nő a múlt péntek estét a barátaival töltötte, a manhattani Lincoln Center kulturális központban nézett meg egy előadást, majd visszatérve Queensbe, egy, az otthonához közeli bárban tartózkodott egy ideig, mielőtt hazament.

Szemtanúk szerint úgy tűnt, várt valakire, de az a valaki nem bukkant fel.

Miután hazaért, a tettes megölte, és egy nagy sporttáskába tuszkolta holttestét. A tett helyszínéhez közeli térfigyelő kamera rögzítette, ahogy hajnali fél 5-kor egy rejtélyes alak végighúzza a véráztatta táskát az utcán. A táskát, benne a holttesttel, nem messze a nő otthonától találta meg egy kutyáját sétáltató helyi lakos.

A rendőrök megpróbálják kibogozni annak a szálait, hogy egy tipikus háziasszony, egy kétgyermekes családanya hogyan vált egy késeléses gyilkosság áldozatává

– jegyezte meg a bűncselekményt követően a New York Post. A rendőrség azonban hamar rájött, hogy a gyilkos és az áldozat ismerhette egymást, hiszen betörésnek nem volt nyoma. A bűncselekmény erőszakos mivolta pedig arra utalt, hogy az elkövető bosszút akart állni. A gyanú hamar David Bonolára, a család ezermesterére terelődött, aki állítólag csütörtökön beismerő vallomást tett kettejük románcáról és az emberölésről. Mint elmondta: a nővel összevesztek aznap este, és ennek a vitának a hevében gyilkolta meg. A nyomozók terhelő bizonyítékot, a férfi véres csizmáját is megtalálták, amit a gyilkosság helyszínen felejtett.

A Daily Mail című brit lap a tett helyszínéről, illetve Gaál Orsolyáról is számos fotót közölt honlapján.

A gyilkosság időpontjában a nő 13 éves fia a ház felső emeletén tartózkodott, ám a jelek szerint semmi sem észlelt abból, ami a pincében történt.

Az áldozat férje, Howard Klein és másik, 17 éves fiúk nem volt otthon.

Facebook-profilja szerint Gaál Orsolya a Budapesti Gazdasági Egyetemen végezte felsőoktatási tanulmányait, s a közzétett fotói és bejegyzései alapján a közelmúltban is kapcsolatban volt magyarországi ismerőseivel, rokonaival, akik közül sokan magyarul fejezték ki részvétüket a nő halála miatt.

Orsolya hosszú évek óta az Egyesült Államokban élt, de rendszeresen hazalátogatott Magyarországra. Egy dúsgazdag lítiumkereskedőhöz ment férjhez

 – írta róla a Bors. Sokak által irigyelt, példaértékű életet élt a kertvárosban, impozáns, Tudor-stílusú otthonában a családjával – jelentette a Ripost. 

A Bors arról is beszámolt: Orsolya tavaly veszítette el az édesapját, ami nagyon megviselte. Az asszony egyébként az őt ismerők szerint egy életvidám, mindig mosolygós nő volt, aki csak a családjának élt. Aktív kapcsolatot ápolt az amerikai magyar közösséggel, hiszen büszke volt a gyökereire.

 

Borítókép: Rendőrségi helyszínelés (Fotó: YouTube/NBC New York)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.