Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Fehér Ház: Joe Biden nem tervez ukrajnai látogatást

Zelenszkij korábban felszólította az Egyesült Államok elnökét, látogasson el a háborús országba.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 19. 9:49
DUDA, Andrzej; BIDEN, Joe
Varsó, 2022. március 26. Joe Biden amerikai elnök az Andrzej Duda lengyel elnökkel folytatott tárgyalásukon a varsói elnöki palotában 2022. március 26-án. Biden elõzõ nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba. MTI/EPA-PAP/Marcin Obara Fotó: Marcin Obara
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök jelenleg nem tervez ukrajnai látogatást, Volodimir Zelenszkij ukrán államfő felhívása ellenére sem közölte hétfőn a Fehér Ház. 

Az amerikai kormány arra összpontosít, hogy katonai felszerelést küldjön Ukrajnának. Ha az amerikai kormány egy tagja Ukrajnába utazik, azt biztonsági okokból csak megérkezése után hozzák nyilvánosságra írta a dpa német hírügynökség.

Zelenszkij korábban felszólította Bident, látogasson el Ukrajnába, hogy első kézből tájékozódhasson az ottani helyzetről, közel két hónappal a konfliktus kezdete után.

Ő az Egyesült Államok vezetője, és ezért kellene idejönnie, hogy megnézze az itteni helyzetet mondta Zelenszkij a CNN televíziónak adott vasárnapi interjújában.

A dpa szerint Washington fontolgatja, hogy Lloyd Austin védelmi minisztert vagy Antony Blinken külügyminisztert küldi Ukrajnába, ami, ha igaz, valószínűtlenné tenné, hogy maga Biden a közeljövőben az országba utazzon.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök 2022. március 26-án (Fotó: MTI/EPA-PAP/Marcin Obara)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.