Parlamenti választásokat írt ki az ausztrál miniszterelnök

Május 21-én tizenhétmillió választópolgár járulhat az urnákhoz Ausztráliában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 10. 13:51
MORRISON, Scott; MUN Dzse In
Canberra, 2021. december 13. Scott Morrison ausztrál miniszterelnök (j) és a kétnapos hivatalos látogatáson Ausztráliában tartózkodó Mun Dzse In dél-koreai elnök a canberrai megbeszélései után tartott sajtóértekezleten 2021. december 13-án. MTI/AAP/Lukas Coch Fotó: Lukas Coch
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök vasárnap szövetségi választásokat írt ki május 21-re, és ezzel harcba szállt a hatalomban maradásért, ciklusát több természeti katasztrófa és a Covid–19-világjárvány is beárnyékolta. 

Tizenhétmillió ausztrál választópolgár járulhat az urnákhoz, hogy megválassza a kontinensnyi ország szövetségi parlamentjét. 

Az élen álló párt vezetőjét nevezik ki miniszterelnöknek. Scott Morrison, aki eddig lemaradt a közvélemény-kutatásokban kijelentette: – Tudom, hogy az ausztrálok nagyon nehéz időszakon mentek keresztül. Azt is tudom, hogy Ausztráliának az elkövetkező években is nagyon nehéz kihívásokkal kell szembenéznie.

A legtöbb felmérés a csaknem egy évtizede hatalmon lévő Nemzeti Liberális Párt vereségét és az Anthony Albanese vezette Munkáspárt győzelmét vetíti előre.

A tizenhárom éve alacsony munkanélküliség és a fellendülő gazdaság ellenére Morrisont sok kritika érte az elmúlt évek hatalmas erdőtüzeinek és áradásainak kezelése, valamint a koronavírus elleni oltási kampány lassúsága miatt.

Borítókép: Scott Morrison ausztrál miniszterelnök 2021. december 13-án (Fotó: MTI/AAP/Lukas Coch)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.