Tóth Edina: Ne Brüsszel írja elő az otthonok szobahőmérsékletét!

A Magyarországot előszeretettel bíráló Frans Timmermans szerint az uniós állampolgároknak rövidebb ideig kellene zuhanyozniuk.

Magyar Nemzet
2022. 04. 28. 16:59
TIMMERMANS, Frans
Luxembourg, 2021. október 6. Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezetõ alelnöke, az úgynevezett európai zöld megállapodással kapcsolatos munka koordinátora az Európai Unió Környezetvédelmi Tanácsának ülésén Luxembourgban 2021. október 6-án. MTI/EPA/Julien Warnand Fotó: Julien Warnand
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Parlament környezetvédelemmel foglalkozó szakbizottsága (ENVI) mai ülésén eszmecserét folytatott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság (EB) alelnökével az ukrajnai háború energia- és klímapolitikákra gyakorolt hatásairól. Tóth Edina, a Fidesz EP-képviselője felszólalásában arról a hírről kérdezte az uniós testület vezető tisztségviselőjét, mely szerint Brüsszel megtiltaná, hogy 18 °C-nál melegebbre fűtsék a belső tereket. 

Az EB alelnöke nem cáfolta az értesülést, azonban kitérő választ adott arra, hogy hogyan képzelik el a gyakorlatban ezt az intézkedést.

Fotó: Fred Marvaux

Tóth Edina rámutatott: az orosz szénimport betiltásáról már döntöttek, most pedig az olajra és a földgázra szeretnének embargót bevezetni – annak ellenére, hogy több tagállamban politikai és ipari szereplők is arra figyelmeztettek, hogy beláthatatlan következményekkel járna egy ilyen lépés.

Frans Timmermans abszurd módon azt javasolta a polgároknak, hogy válasszák azt, hogy lecsökkentik a hőmérsékletet otthonaikban, ezzel is energiát spórolva. A holland biztos szerint az is fontos, hogy rövidebb ideig zuhanyozzunk!

– emlékeztetett Tóth Edina, majd rámutatott: „Mindezeket valóban megtehetik az állampolgárok, kérdés csak az, hogy elhibázott brüsszeli döntések következtében kötelező lesz-e majd ezt tenniük.”

A fideszes EP-képviselő szerint a biztos reakciója csak újabb megerősítése annak, hogy Brüsszel továbbra is azon dolgozik, hogy az Oroszország elleni szankciókat kiterjesszék az energiaszektorra is. Ez azonban rendkívül veszélyes, Magyarország ezt nem tudja támogatni – mondta el Tóth Edina az ülés kapcsán.

Borítókép: Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke Luxembourgban 2021. október 6-án (Forrás: MTI/EPA/Julien Warnand)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.