Egyre növekszik a feszültség Ukrajnában + videók

A orosz atrocitások kegyetlenebbnek hatnak a második világháborús német nácikénál – állítják egy hangfelvételen.

Forrás: Twitter2022. 05. 13. 7:00
null
Harkiv, 2022. május 12. Tüzérségi támadásban megrongálódott lakás a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 12-én. MTI/EPA/Szergej Kozlov Fotó: Szergej Kozlov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A CNN bemutatott egy videót, amelyen az látszik, hogyan ölt meg két orosz katona két fegyvertelen embert március 16-án. A leírás szerint az oroszok először cigarettát kértek a két ukrántól, majd amikor elmentek, hátba lőtték őket. A CNN bejegyzése szerint az áldozatok egy autószalon tulajdonosa és egy 68 éves biztonsági őr.

 

Egy nő Szentpéterváron hangfelvételeket hozott nyilvánosságra, amelyekben részleteket mesélt az ukrajnai orosz atrocitásokról, melyek kegyetlenségükben szerinte még a második világháborús német nácikat is felülmúlták. A rendőrök felmásztak az erkélyére, úgy tartóztatták le; ötvenezer rubel pénzbírságot kapott – a poszt szerint.

 

Ez egy orosz Mi–24. Vagy inkább volt – írja a posztoló.

 

A bejegyzés szerint a keleti ellentámadás jól halad.

 

Borítókép: Tüzérségi támadásban megrongálódott lakás a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. május 12-én. (Fotó: MTI/EPA/Szergej Kozlov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.