Elhalasztotta libanoni látogatását Ferenc pápa

Az egyházfő júniusban utazott volna az arab országba, ám egészségügyi okok miatt elhalasztják.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 09. 20:36
FERENC pápa
Vatikánváros, 2022. május 5. Ferenc pápát kerekesszéken tolják a vatikáni VI. Pál terembe, ahol a nõi szerzetesrendek vezetõit fogadja 2022. május 5-én. Ez volt az elsõ alkalom, hogy a pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól, kerekesszéken érkezett egy találkozóra. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészségügyi okokra hivatkozva elhalasztotta júniusra tervezett libanoni látogatását Ferenc pápa – jelentette be hétfőn Valíd Naszar libanoni idegenforgalmi miniszter. Libanon levelet kapott a Vatikántól, s ebben hivatalosan értesítik arról a döntésről, hogy elhalasztották a pápa Libanonba tervezett látogatását – tudatta közleményében a miniszter.

Hozzátette, hogy a látogatást egészségügyi okok miatt halasztották el.

A katolikus egyházfő júniusban szándékozott a történelme legsúlyosabb gazdasági és pénzügyi válságát élő földközi-tengeri országba utazni. Márciusban magánkihallgatáson fogadta a Vatikánban Michel Aún libanoni elnököt. A nyolcvanöt éves pápát, akit térdfájdalmak kínoznak, kerekesszékben a múlt héten látták először nyilvános eseményen – emlékeztettek hírügynökségek. Az egyházfő csípőbántalomban is szenved, emiatt sántít, és 2021 júliusában komplikált műtéten esett át, amelynek következtében szintén kerekesszékbe került egy időre.

Ferenc pápa útja a harmadik apostoli látogatás lett volna a libanoni polgárháború vége (1990) óta.

Libanon, ahol a Közel-Kelet egyik legnépesebb keresztény közössége él, 2019 óta korábban nem látott gazdasági és társadalmi válságba süllyedt, az ENSZ szerint immár a lakosság több mint 80 százaléka él a szegénységi küszöb alatt. Ferenc pápa az elmúlt hónapokban számos támogató üzenetet küldött Libanonba, és többször is közölte, hogy a közel-keleti országba kíván látogatni.

Borítókép: Ferenc pápát kerekesszéken tolják a vatikáni VI. Pál-terembe, ahol a női szerzetesrendek vezetőit fogadja 2022. május 5-én (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.