Ferenc pápa kerekesszéket használt egy vatikáni találkozón

A katolikus egyházfőnek a térdét kell pihentetnie.

MTI
2022. 05. 05. 15:34
FERENC pápa
Vatikánváros, 2022. május 5. Ferenc pápát kerekesszéken tolják a vatikáni VI. Pál terembe, ahol a nõi szerzetesrendek vezetõit fogadja 2022. május 5-én. Ez volt az elsõ alkalom, hogy a pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól, kerekesszéken érkezett egy találkozóra. MTI/AP/Alessandra Tarantino Fotó: Alessandra Tarantino
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első alkalommal érkezett kerekesszéken egy találkozóra Ferenc pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól. Ferenc pápa azon a találkozón használt kerekesszéket, amelyen a női szerzetesrendek vezetőit fogadta a Vatikánban csütörtökön. A kerekesszéket az egyházfő inasaként ismert Sandro Mariotti tolta.  

A Vatikán már húsvétkor nyilvánosságra hozta, hogy Ferenc pápának kiújult a térdfájása. Az utóbbi napokban a pápa néhány találkozót lemondott, egyes szertartásokon ülve maradt. A szentszéki sajtóközpont forrásai szerint az orvosok a térde pihentetését tanácsolták neki, gyaloglás nélkül. A következő időszakra tervezett pápai programokat nem módosították.

Ferenc pápa a Corriere della Sera című napilapban kedden megjelent interjúban beszélt arról, hogy injekciózzák a térdét. – Az egyik lábam nem működik jól, az orvos azt mondta, ne járjak vele. Én szeretek gyalogolni, de most engedelmeskednem kell az orvosnak – mondta Ferenc pápa.

 

Borítókép: Ferenc pápát kerekesszéken tolják a vatikáni VI. Pál-terembe, ahol a női szerzetesrendek vezetőit fogadja 2022. május 5-én. Ez volt az első alkalom, hogy a pápa, akit kiújult térdfájása miatt orvosai tanácsoltak el a gyaloglástól, kerekesszéken érkezett egy találkozóra (Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.