Ismét összecsaptak az izraeliek és a palesztinok Ciszjordániában

Délután temetik Kelet-Jeruzsálemben Sirín Abu Aklát, az al-Dzsazíra meggyilkolt újságírónőjét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 13. 10:57
null
Hebron, 2022. május 11. Palesztin újságírók gyászolják Sirín Abu Aklát, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió egyik ismert újságíróját Hebronban 2022. május 11-én. Az újságírónõ a nap folyamán a dzsenini menekülttábor elleni izraeli mûveletekrõl tudósított, amikor halálos találat érte. MTI/EPA Fotó: Abed al-Haslamun
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Péntek reggel ismét tűzharc tört ki a Ciszjordánia északi részén, Dzseninben egy terroristatevékenységgel gyanúsított palesztin őrizetbe vételénél – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet pénteken.

Az izraeli erők először hatoltak be a dzsenini menekülttáborba Sirín Abu Akla, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió ismert palesztin újságírónőjének szerdai agyonlövése óta.A palesztinok ismét tüzet nyitottak Dzseninben és a közeli Brukin nevű palesztin faluban az izraeli biztonsági erőkre, s a dzsenini menekülttábor területén haslövés érte a 40 éves Daud Zabeidit, a terrorista tevékenységért izraeli börtönben fogva tartott, s Izraelben is jól ismert Zakaria Zabeidi testvérét.  

A ynet értesülése szerint az izraeli katonák körülvették a körözött Mahmúd Dabai házát a menekülttáborban, miközben egy másik egység lezárt egy másik területet a környéken abból a célból, hogy ott kivizsgálják Abu Akla halálát.

Ciszjordánia déli részén, Bét El mellett egy palesztin egy kőtömbbel megtámadta egy autó vezetőjét, s megpróbálta kinyitni a kocsi ajtaját, de egy tartalékos katona rálőtt, megsebesítette, és meghiúsította a terrorakciót. A merénylő táskájában kést találtak. 

Délután temetik Kelet-Jeruzsálemben  Sirín Abu Aklát, s az izraeli rendőrség a katonai rádió jelentése szerint fokozott erőkkel próbálja elejét venni az esetleges zavargásoknak.

Borítókép: Palesztin újságírók gyászolják Sirín Abu Aklát, az al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió egyik ismert újságíróját Hebronban 2022. május 11-én. Az újságírónő a nap folyamán a dzsenini menekülttábor elleni izraeli műveletekről tudósított, amikor halálos találat érte (Fotó: MTI/EPA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.