időjárás 28°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Százötvenmillió dolláros katonai támogatást nyújt Washington Ukrajnának

Magyar Nemzet
Forrás: AP
2022.05.07. 10:01
Százötvenmillió dolláros katonai támogatást nyújt Washington Ukrajnának

Joe Biden amerikai elnök pénteken újabb, százötvenmillió dolláros fegyverszállítmányról döntött Ukrajna támogatására − számolt be az AP hírügynökség. A szállítmány nagyobb részben tüzérségi lövedékeket és radarrendszereket tartalmaz, emellett még elektronikai zavaróeszközöket és pótalkatrészeket is küldenek Kijevnek. 

Az Egyesült Államok és szövetségesei támogatása kulcsfontosságú segítség Ukrajnának a háború megnyerésére, valamint Putyin terveinek megakadályozására

− áll az elnök közleményében. Biden hozzátette; a mostani szállítmánnyal már szinte a teljes, márciusban Kijev támogatására megszavazott harminchárommilliárd dolláros költségvetési keretet felhasználták. Ezt követően felszólította a törvényhozást, hogy minél hamarabb fogadjanak el egy újabb, az előzőnél nagyobb szabású csomagot, mely elegendő ahhoz, hogy szeptember végéig finanszírozza az ukrán haderő katonai támogatását. 

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az ukrajnai háborúról beszél a washingtoni Fehér Ház Roosevelt termében 2022. április 28-án (Fotó: MTI/AP/Andrew Harnik)

Háború Ukrajnában

Amerikai fegyverekkel is lőhetik a Krímet

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.