Zelenszkij Mariupolban rendezné meg a következő Eurovíziót

Az ukrán elnök gratulált a nyerteseknek, szerinte Ukrajna hamarosan a harcmezőkön is győzelmet arat az ellenség felett.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 15. 16:11
null
Members of the band "Kalush Orchestra", Oleh Psiuk, Tymofii Muzychuk, Ihor Didenchuk, Vitalii Duzhyk, Oleksandr Slobodianyk and Vlad Kurochka, who are to perform on behalf of Ukraine, arrives onstage during the presentation of participating finalists, during the final of the Eurovision Song contest 2022 on May 14, 2022 at the Pala Alpitour venue in Turin. (Photo by Marco BERTORELLO / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap a Facebookon üdvözölte, hogy országa képviselője nyerte meg előző nap az Eurovíziós Dalfesztivált, és kijelentette: Kijev mindent megtesz azért, hogy a következő dalverseny résztvevőit és vendégeit az „ukrán ellenőrzés alatti”  Mariupolban fogadhassák. A Donyeck megyei város jelenleg orosz ellenőrzés alatt van. 

A kulcsfontosságú azovi-tengerparti kikötővárosban lévő Azovsztal acélgyár területét tartják még ellenőrzésük alatt az ukrán katonák, de az orosz erők körbezárták és folyamatosan, hetek óta próbálják bevenni a területet.

Az idén az észak-olaszországi Torinóban megrendezett Eurovíziós Dalfesztivál döntőjét az ukrán Kalush Orchestra együttes nyerte Stefanija című dalával, így jövőre ismét − immár harmadjára − Ukrajna rendezheti meg a versenyt.

Bátorságunk lenyűgözi a világot, zenénk meghódítja Európát. Jövőre Ukrajna ad otthont az Eurovíziónak, története során harmadszor, és azt hiszem, nem ez lesz az utolsó alkalom. Mindent megteszünk azért, hogy egyszer az Eurovízió résztvevőit és vendégeit az ukrán Mariupol lássa vendégül. A szabad, békés, újjáépített (Mariupol)

− hangoztatta Zelenszkij a Facebook-bejegyzésében. Hozzáfűzte, hogy gratulál az együttesnek a győzelemhez és kifejezte meggyőződését, hogy Ukrajna „hamarosan a harcmezőkön is győzelmet arat az ellenség fölött”. Ukrán híradások kiemelték, hogy a Kalush Orchestra dalának előadása végén az együttes vezetője, Oleh Pszjuk a színpadon felszólította Európát, „segítsen megmenteni Mariupolt és az Azovsztalt”. 

Borítókép: A 2022-es Euróvíziós Dalfesztivál nyertesei, az ukrán Kalush Orchestra együttes (Fotó: AFP/Marco Bertorello) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.