Elfogták a 2017-es újévi isztambuli terrortámadás bűnrészesét

Az orosz állampolgár pénzzel segítette az Iszlám Államot a merénylet végrehajtásában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 27. 14:47
Borítókép: biztonsági források által közreadott felvétel az Iszlám Állam terrorszervezet zászlajáról (Fotó: MTI)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dagesztánban elfogták az Iszlám Állam terrorszervezet egyik támogatóját, aki részese volt a 2017-es újévi isztambuli terrortámadásnak közölte hétfőn az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) központi irodája. 

Az FSZB szerint büntetőeljárás keretében Abdurahman Abdurahmanov orosz állampolgárt vették őrizetbe, aki az Iszlám Állam egy mély fedésben működő sejtjének tagja.

A szolgálat tájékoztatása szerint a gyanúsított pénzt küldött terroristáknak, amelyet egy 2017-es isztambuli terrortámadás végrehajtására használtak fel.

Az isztambuli Reina éjszakai klub elleni, 2017. január 1-jén, éjjel elkövetett támadás következtében 39 ember életét vesztette, több mint hetvenen pedig megsebesültek. Az áldozatok tizenhárom ország állampolgárai voltak. 

A támadás során, amelyért az Iszlám Állam vállalta magára a felelősséget, egy terrorista lelőtte a klubot őrző rendőrt, majd berontott a szórakozóhelyre, ahol tüzet nyitott a vendégekre.

Borítókép: biztonsági források által közreadott felvétel az Iszlám Állam terrorszervezet zászlajáról (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.