Végzetes késelés történt egy németországi menekültszállón

Egy 31 éves férfi több embert is megszúrt, egyiküket halálosan megsebesítette.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 27. 9:28
null
Friedland, 2016. április 4. Szíriai menekültek érkeznek a friedlandi fogadóállomásra a közép-németországi Göttingen közelében 2016. április 4-én. Ettõl a naptól fogva az Európai Unió és Törökország között március 18-án megkötött megállapodás értelmében a görög hatóságok által elutasított menedékkérõket és a menedékjogi kérelem benyújtásától elzárkózó illegális határátlépõket visszaküldik Törökországba, az EU-tagországok pedig cserében átvesznek Törökországtól ugyanannyi szíriai menekültet, amennyit a görög szigetekrõl visszaszállítanak Törökországba. (MTI/EPA/Swen Pförtner) Fotó: Swen Pförtner
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késes támadás történt egy németországi menekültszállón a Boden-tó környékén: egy 31 éves férfi több embert megszúrt, egyet halálosan megsebesített – közölte a német rendőrség hétfőn. A késelést öten élték túl, de egyiküket válságos állapotban szállították kórházba helikopterrel.

A támadó a kressbronni menekültszálló lakója. Vasárnap este bekopogott néhány szobába a szálláson, majd megszúrta, aki ajtót nyitott neki. 

A férfi nem mutatott ellenállást, amikor letartóztatták. Indítéka és a tett háttere egyelőre nem ismert. Hétfő reggel még folyt a helyszínelés.
Borítókép: szíriai menekültek érkeznek egy németországi fogadóállomásra 2016. április 4-én (Fotó: MTI/EPA/Swen Pförtner)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.