időjárás 20°C Brúnó , Renáta 2022. október 6.
logo

Hajléktalanokkal végzett egy fegyveres Kanadában

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.07.26. 08:14 2022.07.26. 10:11
Hajléktalanokkal végzett egy fegyveres Kanadában

Három ember, köztük a gyanúsított életét vesztette hétfőn a kanadai Brit Kolumbia tartományban elkövetett lövöldözésekben − közölte a kanadai rendőrség.

A feltételezett elkövetővel a rendőrök végeztek.

A hatóságok a nap folyamán figyelmeztetést adtak ki Langley városában fedél nélküli emberek sérelmére elkövetett lövöldözések miatt, illetve felszólították a lakosokat, hogy kerüljenek bizonyos helyeket, így a többi között egy kaszinó parkolóját és egy buszmegállót.

Ghalib Bhayani, a regionális rendőrség vezetője szerint aktív nyomozást folytatnak a Vancouver elővárosában történt lövöldözések ügyében, amelyeknek két halálos áldozatuk, illetve egy kritikus állapotban lévő és egy komoly sebeket kapott sérültjük is volt.

Jelen pillanatban még nem tudjuk a halálos incidens indokát, illetve azt sem, hogy volt-e valamilyen kapcsolat az elhunyt gyanúsított és az áldozatai között

− mondta Bhayani.

Kanadában jóval ritkábbnak számítanak a lövöldözések déli szomszédjához, az Egyesült Államokhoz képest, részben a szigorúbb fegyvertartási törvényei miatt. Kanadában a helyi statisztikai hivatal szerint a lőfegyverrel elkövetett gyilkosságok száma alig ötöde az Egyesült Államokban mértnek, ugyanakkor magasabb a tehetős államok átlagánál és növekvő tendenciát mutat.

Kanada történetének egyik legvéresebb ámokfutása 2020-ban történt. Akkor az 51 éves Gabriel Wortman 22 embert gyilkolt meg körülbelül ötven kilométeres körzetben, több helyszínen, a délkelet-kanadai Új-Skócia tartományban.

Borítókép: Hatóságok a helyszínen (Fotó: AP/The Canadian Press/Darryl Dick)

Borítókép:

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.