A migráció áll a választási kampányok középpontjában Olaszországban

Sorra követik el az erőszakos bűncselekményeket az illegális migránsok.

2022. 08. 23. 21:20
null
Nápoly, 2017. május 31. Bevándorlók tartózkodási engedélyre várnak a nápolyi rendõrkapitányság bevándorlási hivatala elõtt 2017. május 31-én. Évente néhányszor adnak ki tömegesen, alkalmanként több mint háromezer lakhatási engedélyt azoknak az Olaszországban élõ külföldieknek, akik hazalátogatnának, de utána vissza akarnak térni Itáliába. (MTI/EPA/Ciro Fusco) Fotó: CIRO FUSCO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Berobbantotta az olasz választási kampányt az illegális bevándorlók által elkövetett bűncselekmények terjedésének égető kérdése. A jobboldali koalíció – a Liga, az Olasz Testvérek és a Hajrá, Olaszország! – szövetsége a nagyvárosok közbiztonságának megerősítését, valamint az illegális bevándorlás visszaszorítását ígéri.

A választást megelőző közel egy hónapos időszakban ugyanis az afrikai migránsok által elkövetett bűncselekmények azonnal kampánytémává váltak, miután az észak-olaszországi Piacenza központjában a nyílt utcán vasárnap hajnalban egy ukrán nőt megerőszakolt és bántalmazott egy 27 éves guineai bevándorló. A gyanúsítottat a hatóságok őrizetbe vették, és fogva tartják a nyomozás lezárulásáig.

A helyi lakosok az erőszak elkövetésének helyszínén a hajnali órákban hangzavarra lettek figyelmesek, többen mobiltelefonjukkal rögzítették a vérfagyasztó jelenetet. Az ukrán nő megbecstelenítését megörökítő videófelvételek rövid időn belül az egész világot körbejárták az interneten. Többek között Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek párt elnöke is közzétette a Facebook-oldalán a borzasztó képsorokat – az áldozat iránti tiszteletből kissé elhomályosítva a jelenetet.

A baloldal azonnali tiltakozásának adott hangot: elsőként Enrico Letta, a Demokrata Párt főtitkára méltatlankodott, azzal vádolva jobboldali ellenfelét, hogy az emberi jogokat megsértve politikai haszonszerzésre használja fel az esetet. Szinte azonnal követte őt az Akció Párt alapítója, Carlo Calenda is, aki egyenesen szégyenkezésre szólította fel Melonit a közösségi oldalra feltöltött videófelvétel miatt.

Egy szexuális erőszak elítélése kötelesség, de erkölcstelen és tiszteletlen mindezt választási kampány céljából felhasználni. Elsősorban az erőszakot elszenvedett nő miatt, aki egészen biztosan nem szeretne ilyen módon megjelenni a világhálón

– kommentálta az Olasz Testvérek párt elnökének bejegyzését Calenda.

Több baloldali politikus szerint Meloni politikai propagandává formálja a Piacenza városában elkövetett erőszakot. A baloldal gyűlöletkeltéssel vádolja a jobboldali politikusokat, mondván, felhívják a figyelmet a bűncselekmények elkövetőinek származására, amely a baloldal szerint nem releváns. Meloni azonnal reagált a személye ellen intézett súlyos vádakra:

Az egész baloldal nekem támadt, csak azért, hogy ne kelljen elismerniük: a belbiztonság ellenőrizhetetlenné vált, amit még a baloldal által az elmúlt tíz évben erőltetett szürreális bevándorláspolitika is súlyosbít. Ahelyett, hogy együttérzést nyilvánítanának az áldozattal, és az elkövetőt elítélnék, engem támadnak meg a baloldali politikusok.

Borítókép: Bevándorlók tartózkodási engedélyre várnak a nápolyi rendőrkapitányság bevándorlási hivatala előtt 2017. május 31-én (Fotó: MTI/EPA/Ciro Fusco)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.