Átalakítják az amerikai járványügyi hivatalt

A heves bírálatok és a hibás értékelések miatt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 18. 9:11
null

A heves bírálatok és a hibás értékelések miatt.

Az Egyesült Államok járványügyi és megbetegedés-kezelési központja (CDC) vezetőségének szerdai ülése után Rochelle Walensky igazgató közleményben jelentette be a változásokat, amelyek többi között a hatóság reagálóképességének felgyorsításáról, a kormányzati szervezetekkel való együttműködés javításáról szólnak. Célként jelölte meg azt, hogy megszűnjenek az egymást átfedő és egymásnak ellentmondó közegészségügyi ajánlások. A közlemény elszámoltathatóságot, együttműködést, kommunikációt, a közegészségügy cselekvésorientált kultúrájának kialakítását ígéri.

Az igazgató elismerte, hogy ugyan a hatóság 75 éve, megalakulása óta készült a koronavíruséhoz hasonló járványok kezelésére, és „a nagy pillanatban a teljesítményünk nem felelt meg az elvárásoknak”.
A konkrét lépések között szerepel az intézmény kommunikációs tevékenységének átszervezése és az internetes oldalának átalakítása.

A hatóságnál csaknem 12 ezer ember dolgozik, éves költségvetése 12 milliárd dollár.

 

Borítókép: az amerikai járványügyi hivatal (CDC) atlantai központja (Fotó: Nathan Posner/Anadolu Agency/Anadolu Agency via AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.