Dübörög a kampány: Az illegális migráció visszaszorítását ígéri Salvini

„Ha most a jobbközép képes összefogni, akkor az elkövetkező öt évben mi irányíthatjuk az országot” – hangsúlyozta a jobboldali politikus.

2022. 08. 13. 19:39
SALVINI, Matteo
Cernobbio, 2021. szeptember 5. Matteo Salvini, a Liga párt elnöke az Európai Ház - Ambrosetti elemzõintézet gazdasági fórumára érkezik az észak-olaszországi Cernobbióban 2021. szeptember 5-én. MTI/EPA-ANSA/Matteo Bazzi Fotó: Matteo Bazzi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas választási lázban ég a Matteo Salvini vezette Liga. A jobboldali politikus egyetlen szóban sűríti kampányát: „Hiszek” – jelenik meg a Liga választási plakátjain, szimbolikus épületek homlokzatán. Politikai hitvallásukat pár központi téma körül fogalmazták meg. Az elmúlt napokban hatalmas fénykivetítővel világították meg a Liga célkitűzései számára kulcsfontosságú épületeket: Lampedusa kikötőjét, a római adó és nyugdíjhivatal épületét, illetve a milánói pályaudvar homlokzatát is egy politikai logó nélküli, kék alapon fehér színű „Hiszek” felirat díszítette. 

A szimbolikus helyek az adó és nyugdíjreformot, a nagyvárosok közbiztonságának megerősítését, valamint az illegális migráció feltartóztatását jelentik, melyek a Liga választási programjának alappilléreit képezik. 

Matteo Salvini a Facebook-oldalán közzétett videó-összeállításban magyarázza politikai hitvallásának sarkalatos pontjait, illetve a szimbolikus helyszínek kiválasztásának okait. A szeptember 25-én esedékes parlamenti választások az országszerte megjelenő „Hiszek” kulcsfogalom köré csoportosulnak. A sorozatos krízisek megpróbáltatásaitól elcsigázott olasz nép számára a hit felébresztésének gondolata valóban találó.

Hit nélkül nincs jövő, a hit minden mozgatója. Az élet, a munka, a sport, a tudományok és a szerelem működtetője

– írta Facebook-bejegyzésében a volt belügyminiszter. A rövid videóüzenetben politikai hitvallását foglalja össze röviden Salvini. „Fiatal korom óta, pályafutásom kezdete óta, most pedig még inkább hiszek a politikai ideálokban, a lojalitásban és a becsületben. Hiszem, hogy fiataljaink szebb jövőt érdemelnek. Hiszek Olaszország határainak védelmében. Pártunk legfontosabb feladatának tekinti az emberkereskedők tevékenységének felszámolását, az illegális bevándorlás megállítását. Azt hiszem, bebizonyítottam, hogy képes vagyok rá, annak ellenére, hogy számos bírsági eljárást kell emiatt emelt fővel elviselnem” – mondta Salvini a videóüzenetben.

A Matteo Salvini arckápét megjelenítő választási plakátokon a következő jelmondatban foglalják össze a legfontosabbakat: 

Hiszek a biztonságos Olaszországban, melyet megteremtettünk és amelyet újra megvalósítunk. Hiszek egy igazságos nyugdíjrendszer létrehozásában és a fiatalok érvényesülésében.

Matteo Salvini már hetek óta elkezdte országjáró kampány kőrútját, nemcsak a nagyvárosok lakosaival, hanem a kisebb települések polgáraival is személyesen szeretne találkozni. „Nem pazarolhatom az időt a a Lettával, Renzivel és Calendával folytatott tartalmatlan vitákra, szívesebben beszélek az adócsökkentések és a munkahelyteremtés lehetőségeiről” – utalt politikai ellenfeleire Salvini az Olbiában összesereglett választópolgároknak. – A Demokrata Párt hiába veszítette el a választásokat, mégis tíz éven keresztül, így vagy úgy kormányon maradt. Ha most a jobbközép képes összefogni, akkor az elkövetkező öt évben mi irányíthatjuk az országot” – vázolta a kedvező viszonyokat Salvini.

Borítókép: Matteo Salvini, a jobboldali Liga vezetője, Magyarország szövetségese (Forrás: MTI/EPA-ANSA/Matteo Bazzi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.