Robbanás történt egy jereváni piacon, sok a sérült + videó

Az örmény főváros valamennyi fontos katonai és polgári létesítményében pokolgépet helyezhettek el.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 08. 14. 16:45
null
Jereván, 2022. augusztus 14. Füst gomolyog a jereváni Szurmalu piac fölött 2022. augusztus 14-én, miután robbanás történt, majd tûz ütött ki és több ember a romok alatt rekedt. Az örmény katasztrófaelhárítás szerint a robbanás egy petárdákat árusító épületben történt. MTI/AP/Daniel Bolsakov Fotó: Daniel Bolsakov
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Robbanás történt vasárnap az örmény főváros, Jereván egyik piacán, a detonációban egy ember meghalt, legkevesebb ötvenegyen megsérültek – közölte a katasztrófavédelmi minisztérium sajtóosztálya.

Egyelőre nem tudni, mi okozta a délutáni órákban történt robbanást a Szurmalu nagybani piacon. 

Ezzel párhuzamosan bombariadó miatt a jereváni metró minden állomásán elkezdték kimenekíteni az utasokat és a személyzetet – közölte vasárnap újságírókkal Tatyevik Hacsatrján, a metróvállalat főtitkára. A katasztrófavédelmi minisztérium sajtószolgálata szerint 

a tárca jelzést kapott arról, hogy pokolgépet helyeztek el a főváros valamennyi fontos katonai és polgári létesítményében, így a parlamentben és a Megvilágosító Szent Gergely-székesegyházban is. 

A lakosság biztonsága érdekében folyik a kiürítés – közölte a tárca.

Borítókép: Füst gomolyog a jereváni Szurmalu piac fölött 2022. augusztus 14-én, miután robbanás történt, majd tűz ütött ki és több ember a romok alatt rekedt (Fotó: MTI/AP/Daniel Bolsakov)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.