Elegük van az olasz családoknak az iskolában zajló genderpropagandából

A szülők azt érzik leginkább felháborítónak, hogy az oktatási intézmények a megkérdezésük és a beleegyezésük nélkül avatkoznak be gyermekeik érzelmi és szexuális nevelésébe.

2022. 09. 22. 19:47
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos szintű közvélemény-kutatás bizonyítja, hogy olasz családok túlnyomú többsége nemet mond az oktatási intézmények falain belül történő genderideológia terjesztésére. Az olasz szenátus szerdán mutatta be a Pro Vita e Famiglia nevű civil szervezet megbízásából készült felmérés eredményeit: a Noto intézet által végzett kutatás szerint a megkérdezettek 92 százaléka tisztában van azzal, mit takarnak a genderrel kapcsolatos tartalmak. 

A felmérésből kiderült, a válaszadóknak csupán a 32 százaléka ért egyet az ilyen jellegű tartalmakkal, míg a megkérdezettek 50 százaléka helyteleníti, természetidegen ideológiának tartja azt.

 

A válaszadók 60 százaléka ráadásul kifejezetten ellenzi, hogy női sportágakba nevezzenek be azok a férfiak, akik nőnek érzik magukat. A véleménynyilvánítók 79 százaléka úgy véli, kizárólag a családokra tartozik gyermekeik szexuális életre vonatkozó nevelése, az oktatási intézmények nem vehetik át önhatalmúlag ezt a feladatot. 

Azt érzik leginkább felháborítónak a szülők, hogy az oktatási intézmények a megkérdezésük és a beleegyezésük nélkül avatkoznak be gyermekeik érzelmi és szexuális nevelésébe. 

A megkérdezettek 81 százaléka követeli, hogy az iskolák minden szexuális tematikai programról tájékoztassák a szülőket, hiszen jogukban áll dönteni, engedélyezik-e gyermekeik részvételét az adott foglalkozáson vagy sem. A válaszadók 66 százaléka igen veszélyesnek tartja azt is, ha a nemiségében kételkedő fiatalokat nemváltó, hormonterápiákkal vagy átalakító műtétekkel kapcsolatos irányba befolyásolják ahelyett, hogy pszichológus közreműködésével segítenék saját nemiségük elfogadásában.

A fenti eredmények egyértelműen bizonyítják, hogy az olasz családok visszautasítják a LMBTQ-szervezetek által szorgalmazott genderkurzusokat, valamint mindazokat a foglalkozásokat, amelyek a szexuális szférára vonatkoznak. 

– Ezek megvitatása a családok kizárólagos joga 

– mondta a szenátus sajtótermében Jacopo Coghe, a Pro Vita e Famiglia szervezet szóvivője. Többéves, szomorú tapasztalatunk, hogy a szülők neveléshez való jogát semmibe veszik az olasz intézmények, és következmények nélkül, a családok tudta nélkül zajlik a genderoktatás, amelyet maga Ferenc pápa is ideológiai kolonizációnak nevezett – fogalmazott, majd hozzátette: a civil szervezetek követelik az alakuló új kormánytól, hogy törvényben védje a családok neveléshez való szabadságát.

– Hiába is próbálják támadni Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, az ő kormánya az egyedüli, amely biztosítja a neveléshez való jogot és tiltja a gendertartalmakat az iskolákban – nyilatkozta lapunknak Francesca Poleggi, a szervezet média felelőse. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.