Női börtönben helyezték el a nőgyilkos férfit

Jóváhagyták, hogy egy biológiai férfit női börtönben helyezzenek el, miután elítélték többek között gyilkosság vádjával. A férfi megölt egy nőt, majd pedig a holttestével közösült – olvasható a V4NA hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA hírügynökség2022. 09. 21. 14:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Engedélyezték az átszállítását egy női börtönbe annak a férfinak, akit egy nő meggyilkolásáért, majd holttestének meggyalázásáért életfogytiglani börtönbüntetésre ítéltek a kanadai Ontario államban.

A döntés ellen több egykori fogoly is tiltakozott, többek között egy Heather Mason nevű személy is, aki most a börtönben lévő nők szószólója.

A nő által megosztott dokumentum tartalmazza az elítélt által elkövetett borzalmas bűncselekmények leírását is. 1995 szeptemberében a férfi fizikailag bántalmazta, majd elvágta az áldozata torkát, majd pedig közösült az áldozat holttestével. 

A kihallgatása során először azt mondta, hogy az áldozatot holtan találta a lakásában, később azonban beismerte, hogy megölte – írja a V4NA hírügynökség.

A gyilkos nemrég kezdeményezte, hogy női börtönbe szállítsák át, mert – állítása szerint – ő már egy ideje nő. Az áthelyezést jóváhagyták és szinte azonnal végre is hajtották.

Az önmagukat nőként azonosító férfi bűnözőknek 2017 óta van lehetőségük átkérni magukat a női börtönökbe, a legtöbb esetben pedig sikerrel is járnak, mióta elfogadtak egy törvényjavaslatot, amely szerint a nemi identitást és a nemi kifejezést védett tulajdonságként tartja számon a büntető törvénykönyv.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.