Zelenszkij: Az ukrán erők visszafoglaltak harminc települést

A hadsereg közölte, hogy tovább kíván haladni a stratégiai fontosságú Kupjanszk város felé.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 09. 10. 9:50
null
Harkiv, 2022. augusztus 24. Orosz állásokat lõnek ukrán tüzérek a keleti fronton, Harkiv közelében 2022. augusztus 24-án, az ukrán függetlenség 31. évfordulóján, amely egybeesik az orosz támadás hat hónappal ezelõtti kezdetével. Ukrajna 1991. augusztus 24-én vált függetlenné a Szovjetuniótól. MTI/AP/Andrij Marienko Fotó: Andrij Marienko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszafoglaltak harminc települést az ukrán erők az orosz hadsereg ellen a héten indított ellentámadásban az ország északkeleti részében, Harkiv térségében – közölte pénteken, késő esti videóüzenetében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Fokozatosan, egyre több település felett vesszük át az ellenőrzést, visszatűzzük az ukrán zászlót

– mondta Zelenszkij.

Az ukrán hadsereg közölte azt is, hogy új támadásokat indítottak orosz pontonhidak ellen, amelyeket az orosz erők a Dnyeperen építettek, hogy utánpótlást szállítsanak rajta Herszonba és környékére. Az ukrán erők tüzérségi és rakétatámadásokkal használhatatlanná tettek valamennyi rendes hidat a folyón – közölte a déli parancsnokság,

Az ukrán hadsereg közölte, hogy ellenőrzése alá vonta a Harkiv megyei Volohiv Jar falut, és tovább kíván haladni a stratégiai fontosságú Kupjanszk város felé, hogy elvágják az orosz erőket a legfontosabb utánpótlási útvonalaktól. 

A Moszkva-barát kupjanszki hatóságok közölték, hogy a polgári lakosokat átmenekítik az orosz kézen lévő Luhanszk megyébe.

Borítókép: Orosz állásokat lőnek ukrán tüzérek a keleti fronton, Harkiv közelében 2022. augusztus 24-én (Fotó: MTI/AP/Andrij Marienko)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.