Az izraeli erők megöltek két palesztint egy ciszjordániai razziában

A biztonságiak az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet egyik fegyveresét akarták letartóztatni Dzsenínben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 10. 08. 16:16
null
Dzsenin, 2022. szeptember 28. Füst száll a magasba az izraeli katonák és a palesztin tüntetõk között zajló összecsapások során a Ciszjordánia északi részén fekvõ Dzseninben 2022. szeptember 28-án. Az izraeli katonákkal zajló tûzharcban legkevesebb négy palesztin fegyveres életét vesztette, és 44-en megsérültek. Az izraeli hadsereg letartóztatási hullámot indított Ciszjordániában, miután március közepe és május eleje között tizenkilenc ember halálát okozó terrortámadások sorozata kezdõdött Izraelben. MTI/EPA/Alaa Badarneh Fotó: Alaa Badarneh
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az izraeli erők megöltek két palesztint egy ciszjordániai razzia során szombaton – közölték palesztin egészségügyi tisztségviselők. A biztonsági erők az Iszlám Dzsihád szélsőséges szervezet egyik fegyveresét akarták letartóztatni Dzsenínben, de a palesztinok tüzet nyitottak rájuk – tájékoztatott az izraeli hadsereg.

A katonaság a Twitteren azt írta: több tucat palesztin robbanóanyagokkal és Molotov-koktélokkal támadta az izraeli erőket, illetve lövéseket adott le rájuk.

A biztonsági erők viszonozták a tüzet. A palesztin egészségügyi minisztérium szerint két palesztin meghalt és tizenegy megsebesült.

Dzsenínben – amely a palesztin szélsőségesek egyik központja – szinte mindennaposak a hasonló incidensek. Az Iszlám Dzsihád közleményében aláhúzta: a megszállók által elkövetett bűncselekmények csak tovább szítják az ellenállást.

A Jordán folyó nyugati partján fekvő Ciszjordániában több mint hetven palesztint gyilkoltak meg azóta, hogy izraeli utcai támadásokra válaszul a zsidó állam március 31-én hadműveletet indított a szélsőségesek ellen.

Izraeli biztonsági tisztségviselők többször felszólították a Palesztin Hatóságot, hogy tegyen többet a fegyveres erőszak megfékezéséért. A Ciszjordánia-szerte egyre népszerűtlenebb Palesztin Hatóság jelezte: az izraeli műveletek módszeresen aláássák hatalomgyakorlási képességét a térségben.

Borítókép: Füst száll a magasba az izraeli katonák és a palesztin tüntetők között zajló összecsapások során a Ciszjordánia északi részén fekvő Dzseninben 2022. szeptember 28-án (Fotó: MTI/EPA/Alaa Badarneh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.