Államokon is átutaztatják a kiskorú bevándorlókat, hogy abortuszhoz juthassanak

A kongresszus a „kísérő nélküli gyermekek” ellátásával bízta meg az egészségügyi és szociális minisztériumot.

Forrás: V4NA2022. 11. 14. 12:04
null
Yuma, 2022. október 29. Migránsok várakoznak a Mexikót az Egyesült Államoktól elválasztó határkerítésnél az Arizona állambeli Yumában 2022. október 29-én. Az illegális határátlépõket személyazonosságuk ellenõrzése után egy migránsközpontba szállítják. MTI/EPA/Etienne Laurent Fotó: Etienne Laurent
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok egészségügyi és szociális minisztériuma (HHS) útmutatójában megjegyezte, hogy a kongresszus a „kísérő nélküli gyermekek” ellátásával bízta meg a tárcát. Az iránymutatás arra utasítja az Menekültügyi Letelepedési Hivatalt, az ORR-t és az ellátást nyújtó szervezeteket, hogy tegyenek meg minden „észszerű erőfeszítést” annak érdekében, hogy a kiskorúak abortuszhoz jussanak, ha azt kérik, hívja fel rá a figyelmet a The Christian Post.

 

Ez magában foglalhatja a kiskorú olyan államba való szállítását, ahol az abortusz jogszerű és elérhető, ha a kiskorú jelenleg olyan államban tartózkodik, ahol az abortusz nem jogszerű vagy nem elérhető

 

– olvasható az iránymutatásban.

Ha egy kiskorú abortuszt kér, az ORR-nek esetleg át kell szállítania a kiskorút egy olyan, az állam által engedélyezett ORR-programba, amely képes ellátni a várandós kiskorút, és segíteni neki, hogy hozzáférjen egy engedélyezett szolgáltatóhoz.

Az ORR feladata az illegálisan az országba érkezett, kísérő nélküli migrán sgyermekek elhelyezése, amíg be nem töltik a 18. életévüket, vagy amíg szponzorhoz nem kerülhetnek. Szövetségi adatok szerint a 2022-es pénzügyi évben közel 130 000 migráns gyermek került az Egyesült Államok kormányának menedékhely-rendszerébe.

Idén a szövetségi ügynökségek áttekintették, hogy az amerikai legfelsőbb bíróság nyári, a Dobbs kontra Jackson ügyben hozott, a Roe kontra Wade ítéletet hatályon kívül helyező döntése milyen hatással lesz az abortuszhoz való hozzáférésre, mivel több állam betiltotta vagy korlátozta a terhességmegszakítást a határain belül.

A HHS új iránymutatása arra utasítja az ORR-t, hogy a várandós, kísérő nélküli lányokat és a szexuális erőszak kiskorú áldozatait olyan államokban helyezzék el elsőbbséggel, „ahol nincs abortusztilalom, és ahol a kiskorúak számára széles körű hozzáférés biztosított a reproduktív egészségügyi ellátáshoz”.

A frissített iránymutatás azonban kiváltotta az SBA Pro-Life America nevű vezető nemzeti életvédő aktivistacsoport haragját.

 

A Biden-kormányzat semmitől sem riad vissza, hogy keresztülvigye radikális abortuszpárti programját, még a családjuktól elszakított, kísérő nélküli fiatal lányokat is államról államra szállítja, hogy a profitorientált abortuszipar kihasználja őket

 

– mondta Marjorie Dannenfelser, az SBA Pro-Life America elnöke egy nyilatkozatban.

„Több mint egy tucat államban, köztük a határ menti Texas államban is vannak törvények a meg nem született gyermekek és a nők és lányok jólétének védelmére. A Biden-kormányzat abortusz iránti megszállottsága megmutatkozik ebben az iránymutatásban, amely minden kísérő nélküli terhes tinédzsert a radikális abortuszra törekvő államokban helyez el – akár akarnak abortuszt, akár nem. Ha abortuszt kérnek, nincs terhességi korlát, még a késői abortuszokra sem – ez is része a demokraták szélesebb körű programjának, amely szerint az adófizetők által fizetett, igény szerinti abortuszt akarnak bevezetni országszerte, egészen a születés pillanatáig.”

Neha Desai, a National Center for Youth Law ügyvédje az ABC Newsnak elmondta, hogy az új HHS-iránymutatás célja, hogy a szövetségi gondozásban elhelyezett lányok

ne szenvedjék el azt a további traumát, hogy az abortuszhoz való hozzáférésüket megtagadják, mert történetesen egy olyan államba kerültek, amely ellenségesen viszonyul a jogaikhoz.

Borítókép: illusztráció. Migránsok várakoznak a Mexikót az Egyesült Államoktól elválasztó határkerítésnél az Arizona állambeli Yumában 2022. október 29-én. Az illegális határátlépőket személyazonosságuk ellenőrzése után egy migránsközpontba szállítják (Fotó: MTI/EPA/Etienne Laurent)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.