időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Újabb 400 millió dollárnyi katonai segélyt küld az Egyesült Államok Ukrajnának

MTI
2022.11.24. 09:37 2022.11.24. 09:48
Újabb 400 millió dollárnyi katonai segélyt küld az Egyesült Államok Ukrajnának

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollárnyi (mintegy 170 milliárd forint) katonai segítséget bocsájt Ukrajna rendelkezésére – az összeg felhasználására az elnök adott felhatalmazást a Külügyminisztériumnak. A Fehér Ház közleménye szerint az elnök által aláírt intézkedés az újabb segélycsomagról védelmi eszközöket és szolgáltatásokat tartalmaz. A segélycsomag a védelmi minisztérium erőforrásait terheli – áll az elnöki dokumentumban. Ezzel egy időben az elnöki hivatalhoz tartozó Nemzetbiztonsági Tanács (National Security Council) szóvivője, Adrienne Watson közölte,

hogy az eszközök között szerepelnek lövedékek föld-levegő rakétarendszerekhez, valamint nehéz gépfegyverek, hogy Ukrajna képes legyen ellenállni a polgári infrastruktúráját célzó orosz fenyegetésnek.

A sajtóközlemény emlékeztet, hogy az Egyesült Államok folyamatosan egyeztet Ukrajnával energiainfrastruktúráját érintő szükségletekről, és közösen dolgozik szövetségeseivel és partnereivel Ukrajna támogatása érdekében.

Borítókép: amerikai M–777 tarack az ukrán fronton (Fotó: Sergey Bobok)

Háború Ukrajnában

Az EU újabb szankciós csomagot javasolt Oroszországgal szemben

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.