Elmaradtak a külföldi beavatkozási kísérletek a félidős választásokon

Az amerikai hatóságok szerint Moszkva figyelmét túlságosan leköti az ukrajnai háború.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 20. 8:25
null
Washington, 2022. november 8. Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium előtt, a Mallon lengő nemzeti zászlók alatt egy kocogó a félidős kongresszusi választások napján, 2022. november 8-án. MTI/EPA/Will Oliver
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai hatóságokat meglepte, hogy a várttól elmaradtak az amerikai félidős választásokba való külföldi internetes beavatkozási kísérletek − ezt a szövetségi kibervédelmi szervezet vezetője közölte hétfőn.

William Hartman dandártábornok, a Kiber Nemzeti Bevetési Erő (U.S. Cyber National Mission Force) vezetője utalt arra, hogy a hatóságok novemberben magas készültségi fokozatban voltak, kibertámadásoktól és külföldi beavatkozásoktól tartva. 

Úgy fogalmazott, hogy meglepte az aktivitás hiánya az oroszok, irániak és kínaiak részéről.

A kibervédelmi szervezet vezetője a várttól elmaradó internetes támadási kísérleteket azzal hozta összefüggésbe, hogy Oroszország hírszerzésének erejét leköti az ukrajnai háború, Iránban pedig a kormányellenes tüntetések vonják el a figyelmet a külföldi tevékenységtől.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) még októberben adott ki figyelmeztetést miszerint iráni kötődésű hekkercsoportok úgynevezett hack-and-leak akcióra készülnek a választás idején, aminek lényege, hogy internetes oldalak feltörésével megszerzett dokumentumokat hoznak nyilvánosságra.

Borítókép: Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium előtt, a Mallon lengő nemzeti zászlók alatt egy kocogó a félidős kongresszusi választások napján, 2022. november 8-án (Fotó: MTI/EPA/Will Oliver)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.