Orbán Viktor is reagált a hazánkkal kapcsolatos álhírekre

A kormány bilaterális alapon adná meg a szükséges pénzügyi támogatásokat Ukrajnának, és nem kíván adósságközösséget építeni.

Magyar Nemzet
2022. 12. 06. 18:32
ORBÁN Viktor
V4-csúcstalálkozó Kassán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A mai hírek arról, hogy Magyarország megvétózta volna az Ukrajnának szánt támogatásokat, csupán álhírek” – írta Twitter-bejegyzésében Orbán Viktor miniszterelnök.

A kormányfő aláhúzta, hogy hazánk bilaterális (kétoldalú) alapon kész megadni a szükséges pénzügyi támogatásokat Ukrajnának.

 „Nem vétóztunk, nem zsaroltunk” – nyomatékosított.

Eltökéltek vagyunk abban, hogy meggyőzzük az európai uniós tagállamokat arról, hogy a közös uniós adósság nem a megoldás. Ha ugyanis továbbra is az adósságközösség felé vezető úton haladunk, akkor onnan már nem leszünk képesek visszafordulni

– magyarázta a miniszterelnök.

Hozzátette: mi egy másik európai jövőt képzelünk el, egy olyat, amely az erős tagállamokra épül, és nem a közös eladósodásra.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök Kassán, a visegrádi négyek találkozóján 2022. november 24-én. (Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.