Berlinben harmincnyolc támadás ért tűzoltókat szilveszteréjszaka

Előfordult, hogy oltás közben petárdákkal dobálták meg őket.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 01. 13:45
null
Fotó: Andreas Trojak
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A berlini tűzoltók több mint 1700 segélyhívást kaptak szilveszteréjszaka, és ebből harmincnyolc esetben támadás érte őket – közölték vasárnap hivatalosan.

A berlini tűzoltóparancsnok azt mondta, hogy tizenöt tűzoltó megsérült a támadásokban, egyiküket kórházba is kellett szállítani.

A koronavírus-járvány elleni megszorító intézkedések miatt 2021-ben még nem lehetett pirotechnikai eszközöket vásárolni Németországban, de tavaly már feloldották ezt a tilalmat. 

A rendőrség közlése szerint a német főváros több pontján tűzijátékkal vettek célba járműveket, épületeket és embereket is.

Egy égő autó oltása közben petárdákat dobtak tűzoltókra. Egy tűzoltóautó súlyosan megrongálódott az éjjel a pirotechnikai eszközök által okozott tűzben.

Nem végleges adatok szerint hétfő reggelig huszonkét ember sérült meg tűzijátékoktól és más pirotechnikai eszközöktől Berlinben.

 

Borítókép: Illusztrációk (Fotó: Wikimedia Commons/Andreas Trojak)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.