időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo

Lefújták az Ukrajna teljes területén elrendelt légiriadót

Magyar Nemzet
2023.02.03. 14:03 2023.02.03. 14:24
Lefújták az Ukrajna teljes területén elrendelt légiriadót

Lefújták Ukrajna egész területén pénteken a légiriadót, amely két óra hosszat volt érvényben közölték a helyi hatóságok. 

A riasztást legelőször Kijevben rendelték el 10:30-kor (magyar idő szerint 9.30-kor), majd pár perc múlva már az egész országra kiterjesztették. Két órával később feloldották az egész ország területén.

Kijevben pénteken csúcstalálkozó kezdődött az Európai Unió és Ukrajna vezetői részvételével. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 15 uniós biztosból álló küldöttséggel, benne Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselővel és Várhelyi Olivér bővítési biztossal csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra az ukrán fővárosba. A küldöttség csütörtökön együttes ülést tartott az ukrán kormánnyal és Volodimir Zelenszkij elnökkel. A pénteki csúcstalálkozón várhatóan jelen lesz Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. 

Legutóbb január 31-én volt légiriadó Ukrajna teljes területén.

 

Borítókép: Emberek egy légvédelmi óvóhelyként használt kijevi metróállomáson az ukrán főváros elleni orosz rakétatámadás alatt 2023. január 26-án (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.