Lefújták az Ukrajna teljes területén elrendelt légiriadót

Két órán keresztül szólt a sziréna a háborús országban, miközben az uniós vezetők Kijevbe érkeztek.

Magyar Nemzet
2023. 02. 03. 14:03
null
Kijev, 2023. január 26. Emberek egy légvédelmi óvóhelyként használt kijevi metróállomáson az ukrán fõváros elleni orosz rakétatámadás alatt 2023. január 26-án. Orosz harci repülõgépek újabb rakétatámadást indítottak Ukrajna ellen, az egész országban légiriadó van érvényben. MTI/AP/Efrem Lukackij Fotó: Efrem Lukackij
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lefújták Ukrajna egész területén pénteken a légiriadót, amely két óra hosszat volt érvényben közölték a helyi hatóságok. 

A riasztást legelőször Kijevben rendelték el 10:30-kor (magyar idő szerint 9.30-kor), majd pár perc múlva már az egész országra kiterjesztették. Két órával később feloldották az egész ország területén.

Kijevben pénteken csúcstalálkozó kezdődött az Európai Unió és Ukrajna vezetői részvételével. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke 15 uniós biztosból álló küldöttséggel, benne Josep Borrell kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós főképviselővel és Várhelyi Olivér bővítési biztossal csütörtökön érkezett kétnapos látogatásra az ukrán fővárosba. A küldöttség csütörtökön együttes ülést tartott az ukrán kormánnyal és Volodimir Zelenszkij elnökkel. A pénteki csúcstalálkozón várhatóan jelen lesz Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. 

Legutóbb január 31-én volt légiriadó Ukrajna teljes területén.

 

Borítókép: Emberek egy légvédelmi óvóhelyként használt kijevi metróállomáson az ukrán főváros elleni orosz rakétatámadás alatt 2023. január 26-án (Fotó: MTI/AP/Efrem Lukackij)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.