Olaszországban fogtak el egy magyar drogdílert

Elfogtak egy, a top 50-es körözési listán szereplő magyar kábítószer-kereskedőt Olaszországban – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 27. 8:52
null
Budapest, 2020. január 15. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság (BRFK) által közreadott kép a Sziget fesztiválon drogot áruló hollandok ügyében lefoglalt kábítószerrõl. A rendõrség lezárta a nyomozást a két holland fiatal ügyében és jelentõs mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt javasol ellenük vádemelést az ügyészségnek. MTI/BRFK Fotó: BRFK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 49 éves budapesti férfit a Fővárosi Törvényszék még 2022-ben nem jogerősen tíz év szabadságvesztésre ítélte kábítószer-kereskedelem miatt.

A férfi azonban nem vonult börtönbe, hanem elrejtőzött.

 

Eközben itthon több mint fél mázsa kábítószert foglaltak le a rendőrök Szegeden

A rendőrség február 22-én egyszerre, egy időben 12 helyszínen tartott akciót, egy kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható szegedi csapat tagjait fogták el, majd tartottak náluk házkutatásokat. Többségében szegedi ingatlanokat vizsgáltak át, de egy Bács-Kiskun vármegyei lakást is ellenőriztek.

A rajtaütés során több mint 50 kilogramm kábítószer került elő a nyolc férfi lakásaiból. A hagyományosnak számító kábítószerek – mint az indiai kender, a kokain és az amfetamin – mellett a nyomozók találtak különböző gyanta- és olajszerű anyagokat is, amik a cannabisfeldolgozás egyéb végtermékei. Ezenkívül lefoglaltak még csomagolóanyagokat, porciózáshoz használatos mérlegeket és hőhegesztő eszközöket is.

Az akcióval a rendőrség több mint 41 ezer adag, legkevesebb 143 millió forint feketepiaci értékű kábítószer piacra kerülését akadályozta meg. A nyolc férfitól lefoglaltak 10,5 millió forint készpénzt, nagy értékű karórákat, két autót, valamint több millió forintnyi kriptovalutát is.

A bűnbanda tagjait – akik közül a legfiatalabb 25, a legidősebb 48 éves, és mindegyikük szegedi lakos – jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelemének gyanúja miatt őrizetbe vették, a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

Borítókép: illusztráció (Fotó: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.